
hoofdingrediënten
mango-aardbeienijs
300
ml
water
300
g
suiker
350
ml
aardbeiencoulis
½
st
rode peper
250
ml
mangocoulis
1
tl
gemberpoeder
150
g
witte chocolade calettes
matchamallows
200
g
suiker
75
g
glucosestroop
75
g
gepasteuriseerd eiwit
75
ml
water
10 druppels groene kleurstof
5
bl
gelatine
50
g
poedersuiker
50
g
maïzena
15
g
matchapoeder
boter voor invetten
garnering
1
bk
atsina cress
50
ml
mangocoulis
bereiding
- LET OP: maak 2 x sorbetijs d.w.z. 1 x aardbeien sorbetijs en 1 x mango sorbetijs. Maak een suikersiroop van 300 ml water en 300 gram suiker.
- Aardbeiensorbetijs. Meng de aardbeiencoulis met 350 ml van de suikersiroop.
- Maak het halve pepertje open, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.
- Meng het fijngehakte pepertje door het aardbeienmengsel en draai tot ijs in de ijsmachine.
- Mangosorbetijs. Meng de mangocoulis met 250 ml van de suikersiroop en de gemberpoeder en draai hier ook ijs van.
- Stapel het ijs in laagjes om en om in een bak en vries in tot gebruik.
- Chocolade driehoekjes. Smelt de witte chocolade au bain marie en smeer dun uit op bakpapier. Laat opstijven in de vriezer.
- Snijd de chocolade met een warm mes voorzichtig in 14 driehoekjes.
- Matchamallows. Verhit de suiker met glucose, het water en een paar druppels van de groene kleurstof naar 121°C (belangrijk!!!)
- Week de gelatine in ruim koud water.
- Klop ondertussen het eiwit bijna stijf, voeg langzaam de suikersiroop toe en klop tot een stevig schuim.
- Verwarm de blaadjes gelatine met aanhangend water tot de gelatine is gesmolten.
- Schenk bij het schuim, voeg 5 gram van het matchapoeder toe en meng goed tot zeer stevig schuim.
- Meng poedersuiker, maïzena en de rest van het matchapoeder.
- Vet een schaal van 20 x 20 cm in met boter en bestuif met het poedersuikermengsel.
- Giet het matchamallowschuim erin en zeef er weer een laagje poedersuikermengsel over en laat opstijven in de koelkast.
- Bestuif een snijplank met poedersuikermengsel en stort uit de vorm. Bestuif nogmaals en verdeel in driehoekjes of blokjes.
presentatie
- Strooi wat matchapoedersuiker op een bordje, leg er een stukje matchamallow op.
- Zet er een driehoekje van witte chocolade tegenaan.
- Leg er een quenelle van het mango-aardbeienijs naast en druppel er wat mangocoulis omheen.
- Garneer met atsina cress.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Carte d’Or


