Nagerecht

Matchamallows met witte chocolade en mango-aardbeienijs

menu: juni 2019

14 personen

hoofdingrediënten

mango-aardbeienijs

300
ml
water
300
g
suiker
350
ml
aardbeiencoulis
½
st
rode peper
250
ml
mangocoulis
1
tl
gemberpoeder
150
g
witte chocolade calettes

matchamallows

200
g
suiker
75
g
glucosestroop
75
g
gepasteuriseerd eiwit
75
ml
water
10 druppels groene kleurstof
5
bl
gelatine
50
g
poedersuiker
50
g
maïzena
15
g
matchapoeder
boter voor invetten

garnering

1
bk
atsina cress
50
ml
mangocoulis

bereiding

  1. LET OP: maak 2 x sorbetijs d.w.z. 1 x aardbeien sorbetijs en 1 x mango sorbetijs. Maak een suikersiroop van 300 ml water en 300 gram suiker.
  2. Aardbeiensorbetijs. Meng de aardbeiencoulis met 350 ml van de suikersiroop.
  3. Maak het halve pepertje open, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en hak fijn.
  4. Meng het fijngehakte pepertje door het aardbeienmengsel en draai tot ijs in de ijsmachine.
  5. Mangosorbetijs. Meng de mangocoulis met 250 ml van de suikersiroop en de gemberpoeder en draai hier ook ijs van.
  6. Stapel het ijs in laagjes om en om in een bak en vries in tot gebruik. 
  7. Chocolade driehoekjes. Smelt de witte chocolade au bain marie en smeer dun uit op bakpapier. Laat opstijven in de vriezer.
  8. Snijd de chocolade met een warm mes voorzichtig in 14 driehoekjes.
  9. Matchamallows. Verhit de suiker met glucose, het water en een paar druppels van de groene kleurstof naar 121°C (belangrijk!!!)
  10. Week de gelatine in ruim koud water.
  11. Klop ondertussen het eiwit bijna stijf, voeg langzaam de suikersiroop toe en klop tot een stevig schuim.
  12. Verwarm de blaadjes gelatine met aanhangend water tot de gelatine is gesmolten.
  13. Schenk bij het schuim, voeg 5 gram van het matchapoeder toe en meng goed tot zeer stevig schuim.
  14. Meng poedersuiker, maïzena en de rest van het matchapoeder.
  15. Vet een schaal van 20 x 20 cm in met boter en bestuif met het poedersuikermengsel.
  16. Giet het matchamallowschuim erin en zeef er weer een laagje poedersuikermengsel over en laat opstijven in de koelkast.
  17. Bestuif een snijplank met poedersuikermengsel en stort uit de vorm. Bestuif nogmaals en verdeel in driehoekjes of blokjes. 

presentatie

  1. Strooi wat matchapoedersuiker op een bordje, leg er een stukje matchamallow op.
  2. Zet er een driehoekje van witte chocolade tegenaan.
  3. Leg er een quenelle van het mango-aardbeienijs naast en druppel er wat mangocoulis omheen.
  4. Garneer met atsina cress.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Carte d’Or

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten