Nagerecht
Mascarpone saffraanmousse met bloemenhoning en sinaasappelsorbet
menu: februari 2006
14 personen
hoofdingrediënten
mousse
100
g
eidooier (gepateuriseerd)
75
g
miel de fleur (bloemenhoning)
125
g
poedersuiker
350
g
mascarpone
15
g
gelatine
10
st
saffraan
½
dl
cointreau
5
dl
room
sinaasappelsorbet
150
g
suiker
1½
dl
water
2½
dl
vers sinaasappelsap
1
st
limoen (sap)
1½
dl
witte wijn
10
cl
cointreau
sinaasappeltuiles
100
g
poedersuiker
40
g
boter
50
g
sinaasappelsap
35
g
bloem
½
bs
munt
saus
3
dl
sinaasappelsap
75
g
honing
10
cl
cointreau
garnering
6
st
sinaasappels
2½
dl
slagroom
½
bs
munt
bereiding
- Mousse. Week de draadjes saffraan in de Cointreau en laat ze circa 30 minuten staan. Daarna uitzeven.2.Eidooiers samen met de honing en de poedersuiker schuimig kloppen.3.Spatel de mascarpone door.4.1 dl room iets verwarmen en daarin de geweekte gelatine oplossen. Dit door de mascarponemassa spatelen.5.Op smaak brengen met de saffraangekleurde Cointreau.6.Giet de massa in ringen van 4 à 5 cm doorsnee. Op laten stijven in de koeling.7.Saus. Het sinaasappelsap met de honing voor een deel laten inkoken.8.Opsmaak brengen met de Cointreau. Indien de saus te dun is, deze licht binden met aardappelzetmeel.9.Tuiles. Ingrediënten met elkaar vermengen en op een koele plaats laten rusten.10.Maak op een bakmatje kleine rondjes van ca. 2 cm doorsnede en leg daarin een klein blaadje munt. ( 3 rondjes per persoon).11.Bak de tuiles krokant.12.Sinaasappels uitvliezen.13.Sinaasappelsorbet. Suiker met water aan de kook brengen en iets laten inkoken.14.De limoen goed uitpersen.15.Sap van de limoen, sinaasappelsap, witte wijn en de cointreau aan het suikerwater toevoegen.16.Draai de massa in de ijsmachine tot een stevige sorbet.
presentatie
- Zet de mousse rechtsboven op het bord. Plak tegen de zijkant een 3-tal rondjes tuiles.2.In het midden een beetje saus. Daaromheen een bolletje sorbet, een rozet slagroom en enkele partjes sinaasappel.3.Garneer af met een blaadje munt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


