Amuse

Makreel Bacardi lemon granité

menu: november 2007

14 personen

hoofdingrediënten

3
st
makrelen
½
l
bitter lemon
ijsbergsla
12½
dl
bacardi
75
g
suiker
1
dl
citroensap
2
st
uien
zout en peper
sap van een citroen
olijfolie extra vergine

bereiding

  1. Doe de bitter lemon met de Bacardi, de suiker en het citroensap in een steelpan en breng aan de kook. Laat afkoelen en zet in de diepvriezer. Roer af en toe met een garde tot er schilfers ontstaan.
  2. Verwijder het vel van de rauwe makreelfilet. Snij de graat in de lengte uit de vis.
  3. Snij de uien in dunne ringen. Schik ze in een schotel en leg er de lange plakken makreel bovenop. Voeg zout peper en citroensap toe en overgiet met olijfolie tot de uien en de makreel onderstaan. Laat zolang mogelijk marineren.
  4. Snij de ijsbergsla in fijne julienne.

presentatie

  1. Schep wat ijsbergsla in een champagneglas. Leg er de gemarineerde makreel op (in fijne reepjes gesneden) en werk af met de gratiné.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten