Soep

Maïssoep met gemarineerde kipspiesjes

menu: februari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

kip en mais

gemarineerde kip

500
g
maiskipfilet
2
st
ui
6
tn
knoflook
1
stng
citroengras
2
el
lichtbruine basterdsuiker
2
el
olijfolie
30
ml
ciderazijn
30
ml
worcestershiresaus
2
el
grove mosterd
2
el
tomatenketchup
2
tl
gemalen komijn
14
st
satéprikkers

maissoep

450
g
maiskorrels (diepvries)
st
ui
2
el
olijfolie
1
l
kippenbouillon van poeder
3
el
crème fraiche
versgemalen peper

bereiding

  1. Germarineerde kip: Snijd de kipfilet in 14 lange repen.
  2. Pel de ui en de teentjes knoflook en hak ze fijn,  snijd de stengel citroengras in stukjes en doe alles in een ondiepe schaal. Voeg de rest van de ingrediënten voor de marinade toe en meng goed. Laat de repen kip 1 uur afgedekt in de koeling marineren. Schep de repen na 30 minuten om.
  3. Maïssoep: Doe olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui in ongeveer 5 minuten goudgeel. Voeg de kippenbouillon en de maïskorrels toe en laat 10 minuten sudderen, niet langer, want dan verdampt er te veel vocht!
  4. Doe de crème fraîche erbij en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Passeer eventueel door een grove zeef. Breng op smaak met wat peper.
  5. Laat de satéstokjes 10 minuten weken in lauw water.
  6. Rijg elke reep kipfilet geplooid in de lengte aan de satéprikkers.
  7. Gril de spiesjes ongeveer 5 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin en gaar zijn.

presentatie

  1. Vul diepe borden met de maïssoep en leg er een kipspiesje op.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Lois

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten