Hoofdgerecht

Maiskipfilet met kappertjes en olijven

menu: juni 2009

14 personen

hoofdingrediënten

maiskipfilet

9
st
maiskipfilets
2
st
citroen voor zestes
½
bs
peterselie
1
tk
jerozemarijn, niet te groot
10
st
ansjovis
50
g
zwarte olijven
2
el
kappertjes
1
el
tomatenpuree
0,25
l
gepelde tomaten in blik
125
ml
witte wijn
olijfolie
peper en zout

salade

1
bs
rucola
1
st
radicchio
½
bs
peterselie
1
st
citroen
4
el
goede olijfolie
100
g
parmezaanse kaas
peper en zout

tagliatelle

400
g
harde bloem
4
st
eieren

bereiding

  1. Maiskip. Maak van de citroen zestes. Zorg dat er geen wit aan de schil zit.
  2. Pers de citroenen uit en bewaar het sap.
  3. Rozemarijn, knoflook fijnmaken in vijzel en de gehakte peterselie toevoegen.
  4. Voeg een scheut olijfolie toe en de citroenzestes.
  5. Wrijf hiermee de filets in en laat 10 minuten trekken.
  6. Bak de filets mooi goudbruin en bewaar de op een bakplaat.
  7. Blus het braadvocht af met de witte wijn .
  8. Voeg tomatenpuree, gepelde tomaten en ong 2 eetlepels citroensap toe.
  9. Laat de saus ong 10 min. Zachtjes stoven.
  10. Dep de ansjovisfilets droog en hak ze fijn.
  11. Halveer de olijven en roer met de kappertjes en ansjovisfilets door de saus.
  12. Laat hem nog even trekken en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.De saus moet mooi fris smaken.
  13. Laat de filets voor het uitserveren nog 5 min. Nagaren op 170 graden in de oven.
  14. Tagliatelle. Maak de tagliatelle volgens recept.
  15. salade.De radicchiobladeren en rucola wassen en droogslaan.
  16. Peterselie wassen, citroen raspen en het sap uitpersen.
  17. Peterselie, 2 el citroensap en olijfolie met de staafmixer mixen.
  18. De citroen rasp toevoegen en de dressing op smaak brengen met peper en zout.
  19. De dressing door de gemengde salade mengen en afmaken met parmezaanse schaafsel.

presentatie

  1. Trancheer de maiskipfilets.
  2. Leg de kip op een bedje tagliatelle.
  3. Nappeer er wat saus omheen.
  4. Serveer de salade apart op een bordje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten