hoofdingrediënten
maiskipfilet
9
st
maiskipfilets
2
st
citroen voor zestes
½
bs
peterselie
1
tk
jerozemarijn, niet te groot
10
st
ansjovis
50
g
zwarte olijven
2
el
kappertjes
1
el
tomatenpuree
0,25
l
gepelde tomaten in blik
125
ml
witte wijn
olijfolie
peper en zout
salade
1
bs
rucola
1
st
radicchio
½
bs
peterselie
1
st
citroen
4
el
goede olijfolie
100
g
parmezaanse kaas
peper en zout
tagliatelle
400
g
harde bloem
4
st
eieren
bereiding
- Maiskip. Maak van de citroen zestes. Zorg dat er geen wit aan de schil zit.
- Pers de citroenen uit en bewaar het sap.
- Rozemarijn, knoflook fijnmaken in vijzel en de gehakte peterselie toevoegen.
- Voeg een scheut olijfolie toe en de citroenzestes.
- Wrijf hiermee de filets in en laat 10 minuten trekken.
- Bak de filets mooi goudbruin en bewaar de op een bakplaat.
- Blus het braadvocht af met de witte wijn .
- Voeg tomatenpuree, gepelde tomaten en ong 2 eetlepels citroensap toe.
- Laat de saus ong 10 min. Zachtjes stoven.
- Dep de ansjovisfilets droog en hak ze fijn.
- Halveer de olijven en roer met de kappertjes en ansjovisfilets door de saus.
- Laat hem nog even trekken en breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroensap.De saus moet mooi fris smaken.
- Laat de filets voor het uitserveren nog 5 min. Nagaren op 170 graden in de oven.
- Tagliatelle. Maak de tagliatelle volgens recept.
- salade.De radicchiobladeren en rucola wassen en droogslaan.
- Peterselie wassen, citroen raspen en het sap uitpersen.
- Peterselie, 2 el citroensap en olijfolie met de staafmixer mixen.
- De citroen rasp toevoegen en de dressing op smaak brengen met peper en zout.
- De dressing door de gemengde salade mengen en afmaken met parmezaanse schaafsel.
presentatie
- Trancheer de maiskipfilets.
- Leg de kip op een bedje tagliatelle.
- Nappeer er wat saus omheen.
- Serveer de salade apart op een bordje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


