
hoofdingrediënten
scholfilet
Luikse sla
750
g
vastkokende aardappelen
500
g
tuinbonen (diepvries)
850
g
scholfilet
1
st
rode ui
100
g
gerookte spekblokjes
bloem
boter
witte wijnazijn
peper en zout
kruidenslaatje
150
g
veldsla
30
g
alfalfa
30
g
preischeuten
30
g
radijssla (gekiemd radijszaad)
vanillevinaigrette
1
st
vanillestokje
12
st
zwarte peperkorrels
1,5
dl
zonnebloemolie
1
st
citroen
bereiding
- Vanillevinaigrette: Kneus de peperkorrels, snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg eruit.
- Doe het merg, het stokje en de peperkorrels samen met de olie in een pan en verwarm tot 50ºC.
- Haal de pan van het vuur en laat tot gebruik marineren op kamertemperatuur. Voeg citroensap naar smaak toe.
- Luikse sla: Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar.
- Bak het spek kort in wat boter, haal het spek eruit en zet apart. Bewaar de spekpan!!
- Snijd de vis in reepjes, kruid met peper en zout en haal door wat bloem en bak ze aan in de spekpan. Schep alles uit de pan.
- Snipper de ui, bak de aardappelblokjes aan, voeg de gesnipperde ui en de tuinboontjes toe en schud door elkaar. Schep alles uit de pan.
- Meng de ingrediënten van de Luikse sla (punt 6 en 7) voorzichtig door elkaar.
- Roer de aanbaksels los met de wijnazijn en wat water en gebruik dit vocht om de Luikse sla mee te bedruipen.
- Kruidenslaatje: Meng de veldsla met de alfalfa, preischeuten en radijssla en
bedruip met de vanillevinaigrette.
presentatie
- Leg links op een langwerpig bordje wat van het kruidenslaatje.
- Verdeel daarnaast in de lengte de Luikse sla en bedruip met het vocht van nr. 9
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
90 minuten



