Voorgerecht

Luikse sla met schol en een fijn kruidenslaatje

menu: maart 2013

14 personen

hoofdingrediënten

scholfilet

Luikse sla

750
g
vastkokende aardappelen
500
g
tuinbonen (diepvries)
850
g
scholfilet
1
st
rode ui
100
g
gerookte spekblokjes
bloem
boter
witte wijnazijn
peper en zout

kruidenslaatje

150
g
veldsla
30
g
alfalfa
30
g
preischeuten
30
g
radijssla (gekiemd radijszaad)

vanillevinaigrette

1
st
vanillestokje
12
st
zwarte peperkorrels
1,5
dl
zonnebloemolie
1
st
citroen

bereiding

  1. Vanillevinaigrette: Kneus de peperkorrels, snijd het vanillestokje overlangs door en schraap het merg eruit.
  2. Doe het merg, het stokje en de peperkorrels samen met de olie in een pan en verwarm tot 50ºC.
  3. Haal de pan van het vuur en laat tot gebruik marineren op kamertemperatuur. Voeg citroensap naar smaak toe.
  4. Luikse sla: Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze beetgaar.
  5. Bak het spek kort in wat boter, haal het spek eruit en zet apart. Bewaar de spekpan!!
  6. Snijd de vis in reepjes, kruid met peper en zout en haal door wat bloem en bak ze aan in de spekpan. Schep alles uit de pan.
  7. Snipper de ui, bak de aardappelblokjes aan, voeg de gesnipperde ui en de tuinboontjes toe en schud door elkaar. Schep alles uit de pan.
  8. Meng de ingrediënten van de Luikse sla (punt 6 en 7) voorzichtig door elkaar.
  9. Roer de aanbaksels los met de wijnazijn en wat water en gebruik dit vocht om de Luikse sla mee te bedruipen.
  10. Kruidenslaatje: Meng de veldsla met de alfalfa, preischeuten en radijssla en

    bedruip met de vanillevinaigrette.

 

presentatie

  1. Leg links op een langwerpig bordje wat van het kruidenslaatje.
  2. Verdeel daarnaast in de lengte de Luikse sla en bedruip met het vocht van nr. 9

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

90 minuten

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten