Kaas

Lolly van geitenkaas met een gelei van rode biet

menu: november 2011

14 personen

hoofdingrediënten

200
g
verse zachte geitenkaas
1
st
elstar
peper

gelei

7,5
dl
bietensap
1
st
sjalot
1
bl
laurier
2
bl
gelatine
4
g
agar agar
25
g
aardappelzetmeel
14
st
lollystokjes

bereiding

  1. Kook het bietensap met de fijngesneden sjalot en laurier in tot ½ liter.
  2. Zeef het bietensap.
  3. Bind het bietensap met aardappelzetmeel(aangemaakt met een klein beetje koud water) en de in ruim koud water geweekte en uitgeknepen gelatine.
  4. Voeg de agar agar toe.
  5. Meng de geitenkaas met de in zeer klein gesneden blokjes appel en wat versgemalen peper.
  6. Rol er 14 mooie kleine bolletjes van ( met handschoen) en steek er een stokje in.
  7. Laat opstijven in de (snel)vriezer.
  8. Maak de gelei warm en haal de lolly’s er netjes doorheen.
  9. Laat daarna weer opstijven in de koeling.

presentatie

  1. Presenteer de lolly op z’n kop op een klein bordje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten