
hoofdingrediënten
14
st
grote gamba’s
1
tn
knoflook
12
pl
gember in zoetzuur (shoga amazu)
limoenrasp (zie limoensausje)
4
el
kokos, gemalen
zout en peper
12
st
loempiavellen, 15x15 cm
50
g
eiwit
limoensausje
75
g
crème fraîche
50
g
room
100
g
mayonaise (zie basisrecept)
2
st
limoen
beetje gembersiroop
peper en zout
bereiding
- Pel de gamba’s, kerf ze en haal de darm eruit.
- Verhit een pan met olijfolie, fruit hierin de geperste knoflook aan met de gepelde gamba’s.
- Laat afkoelen en snijd met een mes tot tartaar.
- Breng op smaak met gemalen kokos, limoenrasp(naar smaak), peper en zout.
- Leg de loempiavellen met de punt naar boven.
- Leg in het midden een hoopje tartaar en leg hierop een plakje zoetzure gember.
- Bestrijk de zijkanten met losgeklopt eiwit en sla beide zijkanten over de vulling heen en rol op als een loempia.
- Zet koud weg tot gebruik.
- Sausje: Sla de room stijf, meng met de crème fraîche en mayonaise en breng op smaak met peper, zout, limoenrasp, sap(naar smaak) en gembersiroop.
- Frituur voor uitserveren de loempiaatjes op 180 graden tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
presentatie
- Schep een beetje saus onderin een amuseglaasje en zet er de loempia schuin in.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


