Amuse

Loempia van grote garnaal, gember en kokos

menu: september 2012

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
grote gamba’s
1
tn
knoflook
12
pl
gember in zoetzuur (shoga amazu)
limoenrasp (zie limoensausje)
4
el
kokos, gemalen
zout en peper
12
st
loempiavellen, 15x15 cm
50
g
eiwit

limoensausje

75
g
crème fraîche
50
g
room
100
g
mayonaise (zie basisrecept)
2
st
limoen
beetje gembersiroop
peper en zout

bereiding

  1. Pel de gamba’s, kerf ze en haal de darm eruit.
  2. Verhit een pan met olijfolie, fruit hierin de geperste knoflook aan met de gepelde gamba’s.
  3. Laat afkoelen en snijd met een mes tot tartaar.
  4. Breng op smaak met gemalen kokos, limoenrasp(naar smaak), peper en zout.
  5. Leg de loempiavellen met de punt naar boven.
  6. Leg in het midden een hoopje tartaar en leg hierop een plakje zoetzure gember.
  7. Bestrijk de zijkanten met losgeklopt eiwit en sla beide zijkanten over de vulling heen en rol op als een loempia.
  8. Zet koud weg tot gebruik.
  9. Sausje: Sla de room stijf, meng met de crème fraîche en mayonaise en breng op smaak met peper, zout, limoenrasp, sap(naar smaak) en gembersiroop.
  10. Frituur voor uitserveren de loempiaatjes op 180 graden tot ze goudbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Schep een beetje saus onderin een amuseglaasje en zet er de loempia schuin in.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten