
hoofdingrediënten
zuurkool en rivierkreeftjes
200
g
zuurkool
1
stng
citroengras van 6 cm
14
st
gedroogde rijst-loempiavellen (15x15cm)
4
st
bosuitjes
1/4
st
rode spaanse peper
1
st
verse gember van 1 cm
42
st
gepelde rivierkreeftjes
150
g
wakamé
1
tl
gembersiroop
zwart sesamzaad
grof zeezout
daikoncress
zoete sojasaus
bereiding
- Gaar de zuurkool licht in water met het stukje citroengras. Giet af en laat afkoelen.
- Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd dan in ragfijne stukjes. Snijd van de bosuitjes alleen het lichtgroene in dunne ringetjes. Schil de gember en rasp deze.
- Meng de zuurkool met het pepertje, de bosui en de geraspte gember en breng op smaak met zoete sojasaus en de gembersiroop.
- Snijd 42 rivierkreeftjes in de lengte door.
- Dompel een rijstvel in lauw water tot deze wat zachter is en leg op een vochtige werkplank.
- Leg in het midden van het rijstvel wat van het zuurkoolmengsel en leg hierop 6 halve rivierkreeftjes.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel van onder naar boven op tot een strak rolletje. Herhaal dit nog 13 keer.
presentatie
- Leg de loempia in het midden van een langwerpig bordje en bestrooi licht met sesamzaadjes en zeezout, Leg er 1 rivierkreeftje op en garneer met wat daikoncress.
- Leg er wat wakamé naast.
- Geef er een klein kommetje met sojasaus bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Domaine Bernard Defaix - Chablis, Villa Wolf – Pinot Blanc


