Voorgerecht

Loempia met pikante zuurkool en rivierkreeftjes

menu: februari 2015

14 personen

hoofdingrediënten

zuurkool en rivierkreeftjes

200
g
zuurkool
1
stng
citroengras van 6 cm
14
st
gedroogde rijst-loempiavellen (15x15cm)
4
st
bosuitjes
1/4
st
rode spaanse peper
1
st
verse gember van 1 cm
42
st
gepelde rivierkreeftjes
150
g
wakamé
1
tl
gembersiroop
zwart sesamzaad
grof zeezout
daikoncress
zoete sojasaus

bereiding

  1. Gaar de zuurkool licht in water met het stukje citroengras. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verwijder de zaadlijsten uit het pepertje en snijd dan in ragfijne stukjes. Snijd van de bosuitjes alleen het lichtgroene in dunne ringetjes. Schil de gember en rasp deze.
  3. Meng de zuurkool met het pepertje, de bosui en de geraspte gember en breng op smaak met zoete sojasaus en de gembersiroop.
  4. Snijd 42 rivierkreeftjes in de lengte door.
  5. Dompel een rijstvel in lauw water tot deze wat zachter is en leg op een vochtige werkplank.
  6. Leg in het midden van het rijstvel wat van het zuurkoolmengsel en leg hierop 6 halve rivierkreeftjes.
  7. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel van onder naar boven op tot een strak rolletje. Herhaal dit nog 13 keer.

presentatie

  1. Leg de loempia in het midden van een langwerpig bordje en bestrooi licht met sesamzaadjes en zeezout, Leg er 1 rivierkreeftje op en garneer met wat daikoncress.
  2. Leg er wat wakamé naast.
  3. Geef er een klein kommetje met sojasaus bij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Domaine Bernard Defaix - Chablis, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten