Amuse

Loempia met asperge en garnalen

menu: mei 2019

14 personen

hoofdingrediënten

witte asperge, bospeen, avocado en garnalen

garnalenmarinade

200
g
garnalen
2
tl
dyonmosterd
1
st
limoen
1/8
bs
kervel
zout en peper

loempia

250
g
witte asperges
180
g
bospeen (3 tot 4 st)
100
g
avocadoblokjes (diepvries)
1
st
limoen
zout en peper
28
st
loempiavellen, 15x15 cm
eiwit

currycreme

100
g
avocadoblokjes (diepvries)
1
el
kerrie
1/2
tl
currypasta (let op, is erg sterk van smaak)
30
ml
ongeslagen slagroom

bereiding

  1. Garnalenmarinade: Pluk de blaadjes van de kervel en hak fijn. Pers de limoen uit en meng het sap met twee theelepels mosterd, zout en peper. Marineer de garnalen hierin.
  2. Loempia: Schil de asperges, snijd het achterste harde stuk ervan af en snijd ze in kleine blokjes (brunoise). Stoom ze gaar in het stoompannetje. 
  3. Schraap de wortels en snijd deze in lucifer reepjes (julienne). Blancheer de reepjes wortel in water met een beetje zout gedurende ongeveer 1 minuut. 
  4. Snijd het vruchtvlees van de avocado in gelijkmatige kleine blokjes (brunoise). Besprenkel met limoensap om verkleuren tegen te gaan. 
  5. Haal de garnalen uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en meng deze met de reepjes wortel, blokjes asperge en avocado.
  6. Gebruik 2 loempiavellen per loempia.
  7. Ontdooi de loempiavellen en trek ze per twee vellen los van de rest.
  8. Leg de loempiavellen met de punt naar boven.
  9. Leg in het midden hiervan een schepje vulling.
  10. Bestrijk de zijkanten met losgeklopt eiwit, sla beide zijkanten over de vulling heen en rol ze strak op als een loempia. Zet koud weg tot gebruik.
  11. Currycreme: Pureer het vruchtvlees van de avocado. Meng met de room, kerriepoeder en currypasta naar smaak.
  12. Vlak voor uitserveren: Frituur de loempia's goudbruin bij 180ºC en laat ze uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Leg de loempia op een langwerpig schaaltje.
  2. Doe wat currycreme in een steelpannetje en plaats dit op het schaaltje naast de loempia.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Mâcon La Roche-Vineuse, Villa Wolf – Pinot Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten