Voorgerecht

Lauwwarme salade van kreeft

menu: november 2011

14 personen

hoofdingrediënten

5
st
kreeften van 500 g per stuk (groenten voor de bouillon, wortel, selderij en ui)
700
g
haricots verts
2
st
sjalotjes
2
el
olijfolie
700
g
vastkokende aardappelen
100
g
gemengde salade, fijngesneden

truffelmayonaise

2
dl
mayonaise (zie basisrecept), de schalen van de eieren bewaren voor de soep te klaren
1
tl
truffelolie
1
tl
truffelpasta

bereiding

  1. Kook de kreeften een voor een gaar in de kokende bouillon ong. 7 minuten per kreeft.
  2. Haal het vlees uit de pantsers, poten en scharen en bewaar tot gebruik.
  3. Snijd voor gebruik het vlees in mooie plakjes.
  4. Gebruik de mooiste stukjes (5 pp) voor rondom de salade en houd de rest apart voor punt 9. salade.
  5. Maak een mayonaise met truffelolie en spatel er als laatste de pasta doorheen naar smaak.
  6. Salade: Maak de haricots verts schoon en snijd ze doormidden.
  7. Kook ze niet te gaar zodat nog een stevige bite hebben.
  8. Meng met fijngesneden sjalotjes en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  9. Meng de overgebleven stukjes kreeft door de salade.
  10. Aardappelschijfjes: Schil de aardappels, snijd ze in dunne plakjes (ong. 5 mm) en maak er met een stekertje kleine rondjes ( ong. 3cm doorsnede) van. 5 rondjes per persoon.
  11. Frituur de aardappelschijfjes eerst op 140 graden en daarna voor uitserveren op 180°C goudbruin en breng op smaak met zout.
  12. Laat uitlekken op keukenpapier.

presentatie

  1. Zet in het midden van het bord een kookring en vul met de bonensalade en druk licht aan.
  2. Leg rondom de salade om en om een stukje kreeft met daaronder wat truffelmayonaise en een rond aardappelschijfje. 5pp
  3. Leg op de bonensalade een toefje gesneden salade en garneer af met een streepje truffelmayonaise.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten