
hoofdingrediënten
4
st
rode uien
28
pl
ontbijtspek
7
tk
tijm
150
g
pijnboompitten
250
g
rucola
olijfolie
peper en zout uit de molen
kleine plakjes parmezaanse kaas
150
g
balsamico azijn
1
el
glucosestroop
7
sn
casinobrood
1
tn
knoflook
3
st
tomaten
basilicumblaadjes
bereiding
- Snijd de rode uien in 8 partjes per ui. Was de rucola en slinger droog.
- Bak in een anti-aanbakpan de plakjes ontbijtspek knapperig. Dit zal in een aantal keren moeten. Haal alle ontbijtspek uit de pan en zet even weg. Het spek kan ook in de magnetron gebakken worden tussen keukenpapier. Wel goed in de gaten houden.
- Giet een flinke scheut olijfolie in een pan en voeg de tijm en de partjes de rode ui, het zout en de peper toe. Laat rustig karameliseren.
- Rooster de pijnboompitten in een pan.
- Doe de uien en de pijnboompitten bij elkaar in de pan en roer alles enkele malen om. Haal dan van het vuur en besprenkel met balsamico naar smaak.
- Kook de balsamico azijn in tot 1/3de van de hoeveelheid en voeg de glucosestroop toe. Zet koud.
- Rooster de sneetjes casinobrood onder de salamander en snijd diagonaal door. Wrijf ze in met knoflook.
- Ontdoe de tomaten van het zaad en snijd in kleine blokjes. Vermeng de tomaatblokjes met fijngesneden basilicum en een scheut olijfolie. Bestrooi met zeezout. Bestrijk de geroosterde stukjes brood met het tomatenmengsel vlak voor uitserveren.
presentatie
- Leg op ieder bordje wat rucola en verdeel daar het ontbijtspek en het uienmengsel over zodat op ieder bordje 2 stukjes ontbijtspek en 2 rode uien liggen.
- Leg hierop enkele stukjes Parmezaan.
- Nappeer hier de balsamicosiroop rond
- Geef er het stukje brood met het tomatenmengsel bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


