Tussengerecht
Lauwwarme groentesalade met huisgerookte forel en mierikswortelsaus
menu: april 2011
14 personen

hoofdingrediënten
groentesalade
250
g
broccoli
150
g
bospeen
150
g
doperwten, diepvries
300
g
vastkokend aardappels
14
st
forelfilets (80 g p.p.)
fleur de sel
mierikswortelsaus
1
el
mierikswortel, geraspt
4
el
mayonaise (zelf maken)
1
dl
geslagen slagroom
garnering
42
st
mini trostomaatjes
olijfolie en balsamicoazijn
amandelschaafsel
bereiding
- Groentesalade. Schil de aardappels en kook ze beetgaar en snijd er kleine blokjes van.
- Snijd de wortels met behulp van een kartelmesje in dunne plakjes.
- Maak van de broccoli kleine roosjes en stoom de groenten beetgaar in de Rational (100°C. 100% vocht)
- Voor opdienen alle groenten mengen, lauwwarm maken en op smaak brengen met een beetje mierikswortelsaus.
- Zet de mini trostomaatjes in een ovenschaal, giet hierover mooie olijfolie en een scheutje aceto balsamico.
- Bestrooi dit licht met peper en zout en zet 1 uur in de oven op 100 graden.
- Gerookte forel. Strooi een afgestreken eetlepel rookmot in het midden van het oventje.
- Rook in ong. 8 minuten gaar. Als de rook komt, de temperatuur temperen. Laat ze langzaam garen bij een niet te hoge temperatuur, dit komt de smaak ten goede.
- Gaar af in de oven op 150 graden.
- Haal voor uitserveren het vel eraf.
- Houd lauwwarm in de folie tot uitserveren in de warmhoudkast.
- Saus. Meng de bestanddelen luchtig door elkaar.
- Bruineer het amandelschaafsel in een droge koekenpan.
presentatie
- Plaats in het midden van het bord een ring en vul met de groentesalade.
- Leg hierop een stukje gerookte forel met wat fleur de sel.
- Garneer af met de tomaatjes en wat kleine toefjes mierikswortelsaus.
- Leg op de forel wat geschaafde amandeltjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


