Tussengerecht

Lauwwarme groentesalade met huisgerookte forel en mierikswortelsaus

menu: april 2011

14 personen

hoofdingrediënten

groentesalade

250
g
broccoli
150
g
bospeen
150
g
doperwten, diepvries
300
g
vastkokend aardappels
14
st
forelfilets (80 g p.p.)
fleur de sel
mierikswortelsaus
1
el
mierikswortel, geraspt
4
el
mayonaise (zelf maken)
1
dl
geslagen slagroom
garnering
42
st
mini trostomaatjes
olijfolie en balsamicoazijn
amandelschaafsel

bereiding

  1. Groentesalade. Schil de aardappels en kook ze beetgaar en snijd er kleine blokjes van.
  2. Snijd de wortels met behulp van een kartelmesje in dunne plakjes.
  3. Maak van de broccoli kleine roosjes en stoom de groenten beetgaar in de Rational (100°C. 100% vocht)
  4. Voor opdienen alle groenten mengen, lauwwarm maken en op smaak brengen met een beetje mierikswortelsaus.
  5. Zet de mini trostomaatjes in een ovenschaal, giet hierover mooie olijfolie en een scheutje aceto balsamico.
  6. Bestrooi dit licht met peper en zout en zet 1 uur in de oven op 100 graden.
  7. Gerookte forel. Strooi een afgestreken eetlepel rookmot in het midden van het oventje.
  8. Rook in ong. 8 minuten gaar. Als de rook komt, de temperatuur temperen. Laat ze langzaam garen bij een niet te hoge temperatuur, dit komt de smaak ten goede.
  9. Gaar af in de oven op 150 graden.
  10. Haal voor uitserveren het vel eraf.
  11. Houd lauwwarm in de folie tot uitserveren in de warmhoudkast.
  12. Saus. Meng de bestanddelen luchtig door elkaar.
  13. Bruineer het amandelschaafsel in een droge koekenpan.

presentatie

  1. Plaats in het midden van het bord een ring en vul met de groentesalade.
  2. Leg hierop een stukje gerookte forel met wat fleur de sel.
  3. Garneer af met de tomaatjes en wat kleine toefjes mierikswortelsaus.
  4. Leg op de forel wat geschaafde amandeltjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten