Nagerecht

Latte-cotta met chocolade-ijs en kerriebiscotti

menu: maart 2013

14 personen

hoofdingrediënten

melk, chocolade

latte-cotta

5
dl
melk
1
st
vanillestokje
50
g
suiker
3
bl
gelatine

garnering latte-cotta

1,5
el
room
suiker

karamelsaus

100
g
suiker
2
dl
room

espresso-ijs

2,3
dl
room
2,3
dl
espresso
185
g
suiker
65
g
eidooier
2
dl
room

chocolade-ijs

1,3
dl
room
105
g
eidooier
65
g
suiker
5,3
dl
melk
200
g
callebout chocolade

kerriebiscotti

150
g
eiwit
150
g
poedersuiker
150
g
bloem
75
g
pistache nootjes (gepeld)
50
g
sultana's
10
g
milde kerriepoeder

bereiding

  1. Latte-cotta. Week de gelatine in ruim koud water. Snijd het vanillestokje open. Voeg het vanillestokje en de suiker toe aan de melk, verwarm het geheel en laat het een beetje inkoken. Verwijder het vanillestokje en schraap het merg er uit. Voeg dit weer bij de melk.
  2. Los de uitgeknepen blaadjes gelatine op in de warme massa (goed roeren).
  3. Vul de glaasjes (bestemd voor de latte-cotta) tot ongeveer 1/3 met de afgekoelde massa en zet koel weg.
  4. Espresso-ijs. Klop de eidooiers met de suiker wit schuimig. Breng 3,5 dl room met de espresso aan de kook. Giet wat van het hete mengsel bij de eidooiers en klop los. Giet terug in de pan en blijf roeren totdat het mengsel bindt. LET OP het mengsel mag niet koken!!!! (werk eventueel au bain Marie) Laat afkoelen en voeg daarna 2 dl geslagen room toe en draai tot ijs in de ijsmachine en bewaar in de vriezer.
  5. Chocolade-ijs. Klop de eidooiers met suiker wit schuimig. Breng de melk met de room aan de kook. Giet wat van het hete mengsel bij de eidooiers en klop los. Giet terug in de pan en blijf roeren totdat het mengsel bindt. LET OP het mengsel mag niet koken!!!! Smelt de chocolade au bain Marie en los deze op in het warme mengsel. Laat afkoelen en draai er ijs van in de ijsmachine en bewaar in de vriezer.
  6. Kerriebiscotti. Klop de eiwitten met de poedersuiker stijf. Meng het kerriepoeder met de bloem en schep voorzichtig door het schuim. Meng vervolgens de pistachenoten en de sultana’s door het schuim. Doe het schuimmengsel in een cakevorm en bak af in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende 25 à 30 minuten. Laat de biscotti afkoelen.
  7. Snijd, als de biscotti afgekoeld is, deze vervolgens in dunne plakken met behulp van de snijmachine. Bak deze plakjes gedurende 5 minuten in de oven op 140° C.
  8. Karamelsaus. Karamelliseer de suiker en blus voorzichtig af met kokende room en laat afkoelen.
  9. Slagroom. Klop voor de garnering van de latte-cotta 1,5 dl gezoete slagroom stijf.

 

presentatie

  1. Haal de voor 1/3 gevulde glaasjes uit de koeling.
  2. Maak in de glaasjes laagjes van de latte-cotta, het espresso-ijs en de karamelsaus en sluit af met een toefje geslagen room.
  3. Zet het glaasje op een bord.
  4. Serveer met een bolletje chocolade-ijs en de biscotti.

 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

90 minuten

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten