
hoofdingrediënten
14
st
lamshaasjes à 100 gram
1
bs
basilicum
varkensnet
saus
90
g
boter
3
st
sjalotjes
1½
st
knoflookteentjes
1½
tk
tijm
¾
dl
nouilly prat
3¾
dl
rode champagne
3¾
dl
lamsfond
2¼
dl
crème fraîche
3
el
room (stijf geslagen)
boter
zout, peper
shiitake
2
dl
room
250
g
shiitake
250
g
kastanjechampignons
1
st
sjalotje
¼
bs
peterselie
pasta
400
g
pastameel
4
st
eieren
bereiding
- Maak de pasta volgens het recept van de KitchenAid machine. Bewaar de pasta tot ze gekookt wordt tussen een vochtige doek.
- Dep de lamshaasjes droog met keukenpapier.
- Was de basilicum, haal de blaadjes los en dep ze droog.
- Snijd 7 stukjes varkensnet (15cm x10 cm) dep ze droog, en leg ze naast elkaar.
- Kruid de lamshaasjes licht met peper en zout. Leg in het midden van het varkensnet 2 lamshaasjes op elkaar met basilicumblaadjes ertussen. Rol het varkensnet zo strak mogelijk op, zodat er een langwerpig rolletje ontstaat. Zet ze tot nader gebruik op kamertemperatuur weg.
- Saus: smelt 90 gram boter in de sauspan en laat de fijngesneden sjalotjes, knoflook en tijm een paar minuten zachtjes “zweten”. Schenk de Nouilly Prat en Champagne erbij. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de room en lamsfond toe en laat tot sausdikte inkoken. Giet daarna door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout. Breng de saus, kort voor het uitserveren, opnieuw aan de kook en voeg achtereenvolgens 3 eetlepels fijngeslagen room en koude klontjes boter toe. Klop met de staafmixer tot de saus luchtig en schuimig is.
- Verhit boter in de pan en braad de lamsrolletjes rondom mooi bruin. Doe de lamsrolletjes in een ovenschaal en zet ze ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat het 5 minuten rusten.
- Maak de paddestoelen schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in een beetje olie gaar samen met de sjalot. Voeg de room en peterselie toe en laat iets inkoken en breng op smaak.
presentatie
- Leg op voorverwarmde borden een nestje spaghetti, en schep daarop het paddestoelenmengsel.
- Hiernaast een spiegeltje saus. Snijd de lamshaasjes in plakjes; leg de lamshaasplakjes op het spiegeltje saus (1/2 lamshaasje per persoon)
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


