Hoofdgerecht

Lamshaasje met kruidensaus en aardappelzakje

menu: juni 2012

12 personen

hoofdingrediënten

1400
g
lamshaasjes

saus

1
l
lamsfond
½
crème de cassis
2
dl
rode wijn
2
el
donkerbruine basterdsuiker
2
st
sjalot
2
tn
knoflook
4
tk
tijm
3
tk
rozemarijn
½
bs
basilicum
3
tk
mint
allesbinder
7
st
tasty tom tomaten
1
tn
knoflook
4
tk
majoraan
4
st
beschuit
olijfolie, peper en zout

aardappelzakje

14
st
loempiavellen (19x19 cm)
800
g
puree-aardappels
180
g
eierdooier
60
g
boter
3
tk
peterselie
1
st
prei
peper, zout, boter, nootmuskaat

bereiding

  1. Vlees: Braad het vlees rondom rosé aan vlak voor uitserveren. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten rusten op een warme plaats, afgedekt in aluminiumfolie. 
  2. Saus: Zet de fijngesneden sjalot en knoflook aan in de boter in een sauspan en blus af met de rode wijn, voeg dan de lamsfond toe. Breng aan de kook.
  3. Voeg crème de cassis, bruine basterd en de kruiden met de stelen toe. Houd basilicumblaadjes apart voor later.
  4. Laat de saus tot 1/3 inkoken en zeef de saus . Vlak voor uitserveren eventueel met allesbinder binden. Voeg een klontje boter toe voor de glans en wat fijngesneden basilicum.
  5. Aardappelzakje: Kook de aardappels gaar en knijp door de pureeknijper. Meng met de eierdooier en de boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snijd de peterselie fijn en roer goed door de puree. De puree moet stevig en vrij droog blijven.
  6. De prei blancheren en snijd 14 dunne repen uit de prei zo lang, dat je er het aardappelzakje mee kunt dichtbinden.
  7. Leg met een ijsschep op ieder loempiavel een bol aardappelpuree en bind het geheel dicht met een preireepje. Zet de zakjes op een bakmatje en bak ze voor uitserveren lichtbruin en warm in een oven van 180ºC.
  8. Snijd de tomaten horizontaal doormidden. Wrijf de beschuiten tot paneermeel en meng met de geperste knoflook, fijngesneden majoraan, peper, zout en olijfolie. Bestrooi ieder tomaatje met dit mengsel en zet 10 tot 15 minuten in de oven op 180ºC en plaats indien nodig onder de grill tot ze licht gekleurd zijn.

presentatie

  1. Trancheer de lamshaasjes.
  2. Leg op ieder warm bord een aardappelzakje en een tomaatje.
  3. Leg daar enkele plakjes vlees naast en schep wat saus op en naast het vlees.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten