
hoofdingrediënten
lamsfilet
1,4
kg
lamsfilet
1/2
st
knolselderij
1
st
winterwortel
1
st
ui
3
tk
tijm
3
tk
krulpeterselie
1
st
laurierblaadje
3
tn
knoflook
1
tk
rozemarijn
1
el
4 kruidenpoeder (kaneel, peper, kruidnagel en nootmuskaat
3
dl
rode wijn
7,5
dl
lamsbouillon
3
el
bessengelei
boter
stamppotje van kool
1,5
kg
kruimige aardappelen
1
st
chinese kool
zomergroenten
250
g
haricots verts
250
g
groene asperges
250
g
worteltjes
bereiding
- Lamsfilet met kruiden. Snijd de knolselderij, de wortel en de ui in stukken en zet aan in de olijfolie. Voeg de rode wijn en de lamsbouillon toe. Voeg de geplette teentjes knoflook en de rest van de kruiden (tijm, peterselie, laurierblad, rozemarijn en 1 eetlepel 4 kruidenpoeder) toe en laat de saus 1 uur op een zacht vuur trekken. Zeef de saus.
- Stamppotje van kool. Schil de aardappelen en snijd de Chinese kool zeer fijn. Kook de aardappelen gaar. Blancheer de Chinese kool tot ze beetgaar is. Laat uitlekken in een vergiet.
- Maak een stamppotje van de aardappelen en de Chinese kool. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en eventueel wat boter.
- Zomergroenten. Maak de groenten schoon en snij in gelijke stukjes.
- Blancheer elke soort afzonderlijk beetgaar. Spoel af met ijskoud water en zet apart tot uitserveren.
- VLAK VOOR UITSERVEREN: Dep de lamsfilets droog met keukenpapier. Bak de lamsfilets in een koekenpan met boter rosé. Laat het vlees een paar minuten rusten.
- Blus het bakvet af met de gezeefde saus en voeg 3 eetlepels bessengelei toe. Bind de saus eventueel met allesbinder.
- Verwarm de geblanceerde zomergroenten heel kort in de wokpan (stand 2).
- Trancheer de lamfilets.
presentatie
- Gebruik een ring om een dunne laag van het stamppotje op een voorverwarmd bord te leggen.
- Leg er de getracheerde lamsfilets op.
- Leg daar de zomergroenten omheen.
- Druppel de saus over het vlees.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Corralillo Cabernet Sauvignon, Les Yeuses Syrah Cuvée Les Épices


