
hoofdingrediënten
1
kg
lamsbout (75 g per persoon)
4
el
versgehakte rozemarijnnaaldjes
2
tk
rozemarijn
2
tn
knoflook
2
el
olijfolie extra vergine
2
tl
grof zeezout
versgemalen zwarte peper
1
dl
lamsbouillon (fond of glace verdunnen)
1
st
glas rode wijn
2
st
ui
gevulde courgettes
14
st
mini courgettes
1
sn
witbrood
7
el
parmezaanse kaas geraspt
1
st
ei
2
el
peterselie
1
el
gehakte verse marjolein
1
tn
knoflook
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper
aardappelen
2
kg
nieuwe krielaardappelen
5
tk
rozemarijn
zeezout
bereiding
- Lamsbout. Doe de rozemarijn naalden, knoflook en zeezout in een vijzel en maal fijn. Voeg peper en olijf olie toe en meng verder in de vijzel.
- Prepareer de lamsbout door het overtollig vet af te snijden en de vet laag in ruitjes in te snijden. Prik op diverse plaatsen het vlees in met een houten prikker. Wrijf de bout nu goed in met de rozemarijn marinade.
- Verpak de bout met de tak rozemarijn in aluminiumfolie (los inpakken, ruimte om de bout een beetje vrijhouden.
- Bak de lamsbout in de CombiPlus op kerntemperatuur. Leg de bout op een rooster in de oven en zet er een braadslee onder om het vocht op te vangen. Allereerst met 60% vochtigheid tot kerntemperatuur 60°C, vervolgens met 0% vochtigheid tot kerntemperatuur 69°C.
- Neem de bout uit de oven (afdekken en even laten staan). Maak ondertussen een saus door een ui kort aan te fruiten in de braadslee met de vleessappen/vetten (op het fornuis). Afblussen met rode wijn en daarna de lamsbouillon toevoegen. Reduceren en eventueel nog wat extra binden met beurre manier. De saus zeven.
- Gevulde courgette. Kook de courgettes net beetgaar. Laat ze uitlekken. Snij er een plak over de lengte af en hol de courgettes voorzichtig uit.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de korst van de snee brood, week het brood in melk en knijp daarna uit. Kneed het brood met de kaas, het ei, de groene kruiden, knoflook en wat nootmuskaat door elkaar en vul er de courgettes mee. Zet ze in een met olie bestreken ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Laat vlak voor het uitserveren er in 30 minuten een mooi korstje op bakken.
- Aardappelen. Was de aardappelen goed onder stromend water, zodat alle zandresten etc. verwijderd zijn. Snij ze doormidden. Doe olijfolie in een ovenschaal en leg daar de aardappelen op. Strooi er de rozemarijn en uit over. Verwarm de oven op 180 °C en laat ze daar in 30 tot 40 minuten mooi goudbruin bakken. Schud 2 tot 3 keer de aardappelen op, zodat ze overal goed bruin worden. Strooi er vlak voor het opdienen grof zeezout over.
presentatie
- De aardappelen en groenten kunnen in een Chafing dish gepresenteerd en warm worden gehouden op het buffet.
- Degene, die het hoofdgerecht verantwoordelijk is, snijd voor eenieder een stuk van het lamsvlees op een bord. Aardappelen en groenten en saus naar wens zelf nemen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


