
hoofdingrediënten
12
st
kwartels (ontbeend)
3
dl
witte wijn
7
dl
groentebouillon
4
dl
room
9
bl
munt, gehakt
9
bl
basilicum, gehakt
6
el
boter
900
g
aardappels
nootmuskaat
kervelblaadjes
bieslook
peper en zout
1
st
frietaardappel
spinazietaartje
300
g
bloem
150
g
boter
6
el
melk
nootmuskaat
boter
75
g
geraspte jonge kaas
vulling
3
st
sjalotjes
30
g
boter
400
g
bladspinazie (geblancheerd)
6
el
melk
100
ml
room
2
st
eieren
zout, peper en nootmuskaat
bereiding
- Kwarteltjes en puree: Scheid de vleugeltjes van de borstfilets. Snij de vleugeltjes in stukken en zet deze even aan met wat boter in een soeppan en blus af met de wijn. Schenk de bouillon en room hierbij en voeg munt en basilicum toe. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Zeef de saus en maak hem op smaak met peper en zout. Let op met zout, omdat de groentebouillon reeds voldoende zout kan bevatten.
- Maak een aardappelpuree. Smaak af met ruim boter, peper, zout, nootmuskaat een eierdooier en een scheut notenolie.
- Maak met de mandoline van de frietaardappel grote geruite chips en frituur deze. Laat ze op keukenpapier uitlekken
- Bak de kwartelborstjes en boutjes in de hete boter. Begin met de boutjes, deze hebben n.l. iets langere gaartijd nodig dan de borstjes. Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de aardappelpuree. Verwarm de druiven in een klein pannetje.
- Taartje:5.De bloem op een plank zeven en met de boter, geraspte kaas, melk, zout en nootmuskaat tot een glad deeg kneden. Dit 30 minuten laten rusten.
- Kleine ronde taartvormpjes invetten en met bloem bestrooien. Het deeg goed dun uitrollen en de vormpjes ermee bekleden. Te dik deeg dient 5 minuten te worden voorgebakken bij 180°C.
- De boter in een pan verwarmen en de fijngehakte sjalotten erin fruiten. De spinazie schoonmaken, goed drogen, fijnhakken en toevoegen. Even laten mee fruiten, de melk toevoegen, even opkoken, dan af laten koelen. De room en het ei door elkaar roeren en door de spinazie mengen. De spinazie met zout, peper en nootmuskaat kruiden. Het mengsel in de deegbakjes scheppen. Deze dan in de oven bij 180°C afbakken.
- Uit de vormpjes nemen en warm serveren.
presentatie
- Garneer de borden met een rozet aardappelpuree, kervelblaadjes en gehakte bieslook.
- Leg het kwartelboutje en -borstje tegen de aardappelpuree en steek een aardappelchip rechtop tussen het kwartelvlees.
- Leg er een spinazietaartje bij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


