
hoofdingrediënten
gamba
scampi
14
st
grote ongepelde rauwe scampi
50
g
panko broodkruim
14
g
ongebakken kroepoek
60
g
eiwit (gepasteuriseerd)
peper en zout
luchtige specerijencreme
2
el
mayonaise ( basisrecept)
1
el
crème fraîche
3
el
griekse yoghurt
0,5
dl
slagroom
1
mp
ras-el-hanout
peper en zout
1
st
citroen
garnering
14
st
ongebakken kroepoek
bereiding
- Scampi: Breek de kop eraf, verwijder de schaal en laat de staart zitten. Bewaar de schalen voor de soep.
- Maak een snee over de lengte van de rug en verwijder het darmkanaal.
- Zet koel weg tot gebruik.
- Specerijencrème: Rasp de citroen.
- Maak een mayonaise volgens basisrecept.
- Meng dit met de crème fraîche, yoghurt, wat citroenrasp, mespunt ras-el-hanout en peper en zout.
- Klop de slagroom lobbig en spatel hem door de saus.
- Doe de crème in een gesloten spuitzak zonder mondje en leg koel weg tot gebruik.
- Kruid de scampi met peper en zout.
- Maak de helft van de kroepoek fijn, doe ze in een plastic zakje en plet ze met de deegroller.
- Houdt de andere helft apart als garnering.
- Meng dit met het pankomeel.
- Roer de eiwitten los met een beetje water.
- Wentel de scampi door het losgeroerde eiwit en daarna door het panko-kroepoekmengsel.
- Frituur vlak voor uitserveren de ongebakken kroepoek als garnering.
presentatie
- Frituur de scampi op 180 graden in de friteuse.
- Knip een stukje van de spuitzak en spuit onder in een glaasje wat luchtige crème en zet de scampi er schuin in.
- Garneer met een stukje gebakken kroepoek.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Riff Pinot grigio, Wien Wein Klassik Gemischter Satz


