
hoofdingrediënten
flensjes
225
g
bloem
3
st
eieren
4½
dl
melk
60
g
suiker
60
g
boter
snufje zout
poedersuiker
ijs
3
dl
room
240
g
eidooier
1
dl
safarilikeur
100
g
suiker
2
st
sinaasappels
sabayon
1,75
dl
safarilikeur
180
g
eidooier
3
el
sinaasappelsap
fruitsalade
2
st
eetrijpe mango
2
st
rijpe papaja
3
st
eetrijpe kiwi
3
el
safarilikeur
bereiding
- Flensjes. De boter smelten en samen met de bloem, eieren, melk, suiker en zout tot een glad beslag roeren. Van het beslag dunne flensjes bakken.
- Oven voorverwarmen op 100°C.
- Met een stekertje 42 rondjes met een doorsnede van 8 cm uit de flensjes steken. Leg op een bakplaat een bakmatje en leg hierop de ronde flensjes naast elkaar.
- De flensjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur droog laten worden. LET OP DAT DIT NIET TE HARD GAAT.
- Als de flensjes droog zijn, ze met poedersuiker bestrooien. De flensjes laten afkoelen.
- IJs. De eidooiers in een kom au bain marie opkloppen tot het gaat binden (maximaal 70°C). De kom in ijswater zetten en de eidooiers met de mixer koud kloppen.
- De room halfstijf slaan en samen met de Safarilikeur en sinaasappelsap door het eimengsel spatelen. In de ijsmachine ijs van draaien.
- Sabayon. De eidooiers samen met de Safarilikeur en sinaasappelsap opkloppen tot een luchtige gebonden saus. Je kunt hem eventueel in de kidde doen.
- Fruitsalade. Mango, Papaja, Kiwi schillen en in kleine blokje snijden. In schaal vermengen met de Safari likeur.
presentatie
- Op een bord links bovenaan een krokant flensje leggen. Hierop een klein bolletje safari-ijs scheppen. Daarop weer een krokant flensje licht leggen en lichtjes aandrukken zodat het flensje niet breekt (!). Weer een bolletje ijs erop scheppen en afdekken met een krokant flensje. Bovenste flensje eventueel nogmaals bestrooien met poedersuiker.
- In ring met doorsnee van ± 5 cm fruitsalade scheppen
- Sabayonsaus om de flensjes scheppen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


