
hoofdingrediënten
5
pl
filodeeg
3
el
gesmolten boter
300
g
gerookte zalm
1
dl
room
100
g
roomkaas
1
tl
mierikswortelpuree
1
tl
mosterd
citroensap (naar smaak)
peper en zout
2
el
zalmeitjes
½
st
bakje shiso purper
oranje linzen (als decoratie om de glaasjes te vullen), hergebruiken
14
st
metalen hoorntjes
bereiding
- Bestrijk de metalen hoorntjes licht met boter en maak plakken van 15x15 cm van het deeg en bekleed de hoorntjes hiermee tot een halve centimeter van de rand en snijd recht af aan de bovenkant.
- Strijk de hoorntjes in met eiwit en bak af in de oven op 180graden tot het goudgeel zijn.
- Laat de hoorntjes afkoelen. Haal ze voorzichtig van de vorm af en bewaar ze in een afgesloten doos.
- Doe de gerookte zalm met de roomkaas in de keukenmachine en draai tot een gladde massa.
- Klop de room half stijf en spatel luchtig door de massa.
- Breng op smaak met de mosterd, mierikswortel, citroensap en peper en zout.
- Bewaar dit in de koelkast in een spuitzak met gladde mond.
presentatie
- Vul ronde glaasjes met oranje linzen.
- Steek in ieder glas een hoorntje.
- Spuit in ieder hoorntje wat zalmmousse en garneer af met wat zalmeitjes en een blaadje shiso purper.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


