Amuse

Krabcakes met tomatenjam

menu: juni 2013

14 personen

hoofdingrediënten

Krab

Krabcakes

1
st
sjalot
1
stng
bleekselderij
30
g
boter
50
g
bloem
1,5
dl
visbouillon (van poeder)
200
g
krab
1/2
bs
peterselie
tabasco
worcestershiresaus
1
st
limoen
100
g
panko
60
g
eiwit
olijfolie (om te bakken)

Tomatenjam

150
g
tomaten
75
g
witte basterd suiker
1
st
citroen

Overig

75
g
gemengde sla
1/2
bs
koriander
1
dl
olijfolie (extra vergine)
1
dl
mayonaise (volgens basisrecept)
2
tl
wasabicrème (tube)
zout
versgemalen peper

bereiding

  1. Krabcakes: Laat de krab uitlekken. Snipper de sjalot, snijd de bleekselderij in stukjes en snijd 15 g van de peterselie fijn.
  2. Fruit de sjalot en de bleekselderij in de boter aan.
  3. Roer er de helft van de bloem doorheen en laat dit garen
  4. Blus af met de visbouillon en roer glad.
  5. Voeg de krab en de peterselie toe en breng op smaak met tabasco, worchestershiresaus, peper en een snufje zout. Koel het mengsel in de blastchiller, niet laten bevriezen!
  6. Maak zestes van de limoen, snijd in stukjes en meng met de panko.
  7. Maak 14 bolletjes van het krabmengsel en duw ze een beetje plat.
  8. Haal de cakes vervolgens eerst door de rest van de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en tot slot door de limoenpanko.
  9. Bak de krabcakes in olijfolie goudbruin en gaar.
  10. Tomatenjam: Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren, haal de pitjes eruit en snijd ze in stukjes. Rasp de citroen en pers daarna de citroen uit.
  11. Verwarm de tomaten met de suiker, citroenrasp en naar smaak citroensap en laat goed doorkoken, haal door een fijne zeef.
  12. Snijd de koriander fijn en doe 3 el kleingesneden koriander door de olijfolie.
  13. Maak de sla aan met de verkregen korianderolie.
  14. Maak mayonaise volgens basisrecept en vermeng met de wasabicrème.

presentatie

  1. Leg drie theelepels tomatenjam aan de rand van een bordje.
  2. Leg de aangemaakte sla in het midden.
  3. Leg een krabcakeje op de sla.
  4. Spuit tenslotte met een spuitflacon druppels wasabimayonaise in de tomatenjam.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

45 minuten

wijnsuggestie

La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano, Lois

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten