
hoofdingrediënten
Krab
Krabcakes
1
st
sjalot
1
stng
bleekselderij
30
g
boter
50
g
bloem
1,5
dl
visbouillon (van poeder)
200
g
krab
1/2
bs
peterselie
tabasco
worcestershiresaus
1
st
limoen
100
g
panko
60
g
eiwit
olijfolie (om te bakken)
Tomatenjam
150
g
tomaten
75
g
witte basterd suiker
1
st
citroen
Overig
75
g
gemengde sla
1/2
bs
koriander
1
dl
olijfolie (extra vergine)
1
dl
mayonaise (volgens basisrecept)
2
tl
wasabicrème (tube)
zout
versgemalen peper
bereiding
- Krabcakes: Laat de krab uitlekken. Snipper de sjalot, snijd de bleekselderij in stukjes en snijd 15 g van de peterselie fijn.
- Fruit de sjalot en de bleekselderij in de boter aan.
- Roer er de helft van de bloem doorheen en laat dit garen
- Blus af met de visbouillon en roer glad.
- Voeg de krab en de peterselie toe en breng op smaak met tabasco, worchestershiresaus, peper en een snufje zout. Koel het mengsel in de blastchiller, niet laten bevriezen!
- Maak zestes van de limoen, snijd in stukjes en meng met de panko.
- Maak 14 bolletjes van het krabmengsel en duw ze een beetje plat.
- Haal de cakes vervolgens eerst door de rest van de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en tot slot door de limoenpanko.
- Bak de krabcakes in olijfolie goudbruin en gaar.
- Tomatenjam: Ontvel de tomaten en snijd ze in vieren, haal de pitjes eruit en snijd ze in stukjes. Rasp de citroen en pers daarna de citroen uit.
- Verwarm de tomaten met de suiker, citroenrasp en naar smaak citroensap en laat goed doorkoken, haal door een fijne zeef.
- Snijd de koriander fijn en doe 3 el kleingesneden koriander door de olijfolie.
- Maak de sla aan met de verkregen korianderolie.
- Maak mayonaise volgens basisrecept en vermeng met de wasabicrème.
presentatie
- Leg drie theelepels tomatenjam aan de rand van een bordje.
- Leg de aangemaakte sla in het midden.
- Leg een krabcakeje op de sla.
- Spuit tenslotte met een spuitflacon druppels wasabimayonaise in de tomatenjam.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
45 minuten
wijnsuggestie
La Vernaccia Tradizionale di San Gimignano, Lois



