
hoofdingrediënten
ananas
kokosijs
3
dl
kokosmelk
3
dl
slagroom
180
g
eidooiers
150
g
suiker
1
el
kokos essence
Meringue
90
g
eiwit
100
g
kristalsuiker
60
g
basterdsuiker
1
st
vanillestokje
Ananas lolly
1
st
ananas
14
st
ijsstokjes
30
ml
pina colada
Ananascoulis
1
st
ananas
1
st
citroen
50
g
suiker
Kokos mousse
100
ml
kokosmelk
kokosijs
bereiding
- Kokosijs: Zet de kokosmelk met de room op het vuur en laat het tegen de kook aankomen.
- Roer de eierdooiers met de suiker tot een glad mengsel, voeg voorzichtig het warme roommengsel toe en laat binden (niet koken).
- Laat afkoelen en draai er ijs van.
- Meringue: Klop de eitwitten stijf in een kom.
- Doe alle suikers er geleidelijk bij met het uitgeschraapte vanillestokje tot het goed door elkaar gemengd is.
- Verwarm de oven voor op 125 graden.
- Plaats bakpapier op de bakplaat .
- Spuit met een spuitzak met een gekarteld mondje torentjes op het bakmatje.
- Plaats de bakplaat in de oven en bak de schuimpjes in 150-180 minuten hard.
- Laat de ovendeur op een kiertje staan.
- Ananas: Schil de ananas met de ananasschiller en snijd het vruchtvlees brunoise (kleine stukjes).
- Doe het vruchtvlees in een pan met dikke bodem samen met suiker en citroensap.
- Verwarm 15 minuten op een middelhoog vuur onder voordurend roeren.
- Haal de pan van het vuur als de ananas zacht is .
- Pureer de ananas tot een dikke coulis en zet in de koelkast.
- Ananas lolly: Schil de verse ananas en verwijder de harde kern, snijd in 42 niet te dunne stukken.
- Leg de stukken in een bakje en overgiet met de pina colada en laat zo lang mogelijk marineren.
- Een half uur voor uitserveren: Steek op elk stokje 3 stukjes ananas en leg deze in de vriezer.
- Kokosmousse: Meng met een keukenmachine de kokosmelk en het kokosijs tot een glad mengsel.
presentatie
- Verdeel de helft van de ananascoulis over de glaasjes, voeg de kokosmousse toe en eindig met de rest van de coulis.
- Zet het glas op een bord en leg er een torentje van eiwitschuim bij.
- Leg het stokje met de bevroren ananas op het glas met de kokosmousse.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
90 minuten
wijnsuggestie
Moscato d’Asti



