Nagerecht

Kokosmousse met ananascoulis met meringue

menu: maart 2014

14 personen

hoofdingrediënten

ananas

kokosijs

3
dl
kokosmelk
3
dl
slagroom
180
g
eidooiers
150
g
suiker
1
el
kokos essence

Meringue

90
g
eiwit
100
g
kristalsuiker
60
g
basterdsuiker
1
st
vanillestokje

Ananas lolly

1
st
ananas
14
st
ijsstokjes
30
ml
pina colada

Ananascoulis

1
st
ananas
1
st
citroen
50
g
suiker

Kokos mousse

100
ml
kokosmelk
kokosijs

bereiding

 

  1. Kokosijs: Zet de kokosmelk met de room op het vuur en laat het tegen de kook aankomen.
  2. Roer de eierdooiers met de suiker tot een glad mengsel, voeg voorzichtig het warme roommengsel toe en laat binden (niet koken).
  3. Laat afkoelen en draai er ijs van.
  4. Meringue: Klop de eitwitten stijf in een kom.
  5. Doe alle suikers er geleidelijk bij met het uitgeschraapte vanillestokje tot het goed door elkaar gemengd is.
  6. Verwarm de oven voor op 125 graden.
  7. Plaats bakpapier op de bakplaat .
  8. Spuit met een spuitzak met een gekarteld mondje torentjes op het bakmatje.
  9. Plaats de bakplaat in de oven en bak de schuimpjes in 150-180 minuten hard.
  10. Laat de ovendeur op een kiertje staan.
  11. Ananas: Schil de ananas met de ananasschiller en snijd het vruchtvlees brunoise (kleine stukjes).
  12. Doe het vruchtvlees in een pan met dikke bodem samen met suiker en citroensap.
  13. Verwarm 15 minuten op een middelhoog vuur onder voordurend roeren.
  14. Haal de pan van het vuur als de ananas zacht is .
  15. Pureer de ananas tot een dikke coulis en zet in de koelkast.
  16. Ananas lolly: Schil de verse ananas en verwijder de harde kern, snijd in 42 niet te dunne stukken.
  17. Leg de stukken in een bakje en overgiet met de pina colada en laat zo lang mogelijk marineren. 
  18. Een half uur voor uitserveren: Steek op elk stokje 3 stukjes ananas en leg deze in de vriezer.
  19. Kokosmousse: Meng met een keukenmachine de kokosmelk en het kokosijs tot een glad mengsel.

presentatie

  1. Verdeel de helft van de ananascoulis over de glaasjes, voeg de kokosmousse toe en eindig met de rest van de coulis.
  2. Zet het glas op een bord en leg er een torentje van eiwitschuim bij.
  3. Leg het stokje met de bevroren ananas op het glas met de kokosmousse.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

90 minuten

wijnsuggestie

Moscato d’Asti

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten