
hoofdingrediënten
kapsel
225
g
eiwit
170
g
suiker
150
g
eierdooier
15
g
maïzena
210
g
bloem
syllabub
2
st
citroen
2
el
cognac
4
el
sherry
150
g
witte basterdsuiker
½
l
slagroom
nootmuskaat naar smaak
koffieparfait
250
g
suiker
1,2
dl
heel sterke koffie (liefst nescafe)
10
st
eierdooier (300 gr.)
6
dl
slagroom
150
g
chocolade koffieboontjes ter versiering
bereiding
- Syllabub. De zeste van de citroen halen.
- Citroen uitpersen en het sap zeven.
- Alle ingrediënten, behalve de slagroom, mengen en afgedekt zo lang mogelijk laten trekken.
- De slagroom lobbig kloppen.
- Vlak vóór het uitserveren het vocht, naar keuze gezeefd of niet, onder de slagroom roeren.
- Kapsel. de eiwitten met de suiker rustig opkloppen in de keukenmachine.
- Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen.
- De gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen.
- Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje.
- Afbakken op 230 graden ged. ongeveer 7 minuten.
- Parfait. Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3.
- Doe de eierdooiers in de keukenmachine en giet er al kloppend langzaam het koffie extract bij.
- Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.
- Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel.
- Leg een plakje kapsel onder in een metalen ring en giet er de parfait op.
- Zet in de vriezer.
presentatie
- schik de parfait in een diep koel bord en garneer met wat boontjes
- lepel de syllabub er omheen.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


