Nagerecht

Koffieparfait met syllabub

menu: maart 2007

14 personen

hoofdingrediënten

kapsel

225
g
eiwit
170
g
suiker
150
g
eierdooier
15
g
maïzena
210
g
bloem

syllabub

2
st
citroen
2
el
cognac
4
el
sherry
150
g
witte basterdsuiker
½
l
slagroom
nootmuskaat naar smaak

koffieparfait

250
g
suiker
1,2
dl
heel sterke koffie (liefst nescafe)
10
st
eierdooier (300 gr.)
6
dl
slagroom
150
g
chocolade koffieboontjes ter versiering

bereiding

  1. Syllabub. De zeste van de citroen halen.
  2. Citroen uitpersen en het sap zeven.
  3. Alle ingrediënten, behalve de slagroom, mengen en afgedekt zo lang mogelijk laten trekken.
  4. De slagroom lobbig kloppen.
  5. Vlak vóór het uitserveren het vocht, naar keuze gezeefd of niet, onder de slagroom roeren.
  6. Kapsel. de eiwitten met de suiker rustig opkloppen in de keukenmachine.
  7. Als de eiwitten stijf zijn de eierdooiers toevoegen.
  8. De gezeefde maïzena en bloem erdoor spatelen.
  9. Het mengsel dun uitsmeren op een bakmatje.
  10. Afbakken op 230 graden ged. ongeveer 7 minuten.
  11. Parfait. Kook de koffie met de suiker in tot ongeveer 1/3.
  12. Doe de eierdooiers in de keukenmachine en giet er al kloppend langzaam het koffie extract bij.
  13. Blijven kloppen tot het mengsel volledig afgekoeld is.
  14. Klop de slagroom stijf en meng met het koffiemengsel.
  15. Leg een plakje kapsel onder in een metalen ring en giet er de parfait op.
  16. Zet in de vriezer.

presentatie

  1. schik de parfait in een diep koel bord en garneer met wat boontjes
  2. lepel de syllabub er omheen.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten