Soep

Knolraap mierikswortelsoep met knapperig rundvlees

menu: januari 2017

14 personen

hoofdingrediënten

knolraap en mierikswortel

Knolraap-mierikswortelsoep

1
st
ui
1
l
kippenbouillon (poeder)
700
g
knolraap
3
dl
room
3
el
mierikswortel
0,50
dl
wittewijnazijn
60
g
suiker
cayennepeper
zout
zonnebloemolie

Knapperig rundvlees

250
g
bavette
50
g
maizena
2
st
groene pepers

bereiding

 

  1. Knolraap-mierikswortelsoep: Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan op laag vuur.
  2. Snipper de ui en voeg de snippers met een snufje zout toe aan de pan met de olie.
  3. Leg het deksel op de pan en zweet de uiensnippers aan tot ze na ongeveer 10-15 minuten zacht zijn maar niet bruin.
  4. Schil de knolraap en snijd de knolraap in kleine stukjes.
  5. Voeg de knolraapstukjes en de kippenbouillon toe aan de pan met de uiensnippers.
  6. Breng het geheel aan de kook.
  7. Draai het vuur laag en laat de soep 10 tot 15 minuten onafgedekt sudderen tot de stukjes knolraap gaar zijn.
  8. Roer de room erdoor en breng de soep weer aan de kook.
  9. Roer de mierikswortel erdoor.
  10. Pureer de soep met een blender.
  11. Breng de wittewijnazijn en de suiker in een andere pan aan de kook.
  12. Roer tot de suiker is opgelost.
  13. Roer dit mengsel door de gepureerde soep.
  14. Voeg zout en peper toe en houd de soep goed warm.
  15. Knapperig rundvlees: Snijd de bavette in dunne reepjes.
  16. Bestuif de bavettereepjes met maizena en schud de overtollige maizena er weer af.
  17. Verhit 4 a 5 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekepan op middelhoog vuur.
  18. Voeg de bavette reepjes toe en bak ze goed knapperig.
  19. Neem de bavettereepjes uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
  20. Snijd de groene pepers in dunne ringetjes met de zaadjes er nog in.
  21. Strooi de groene peper ringetjes plus wat zout en cayennepeper over de bavettereepjes.

presentatie

  1. Schep de soep in soepkommetjes.
  2. Verdeel de reepjes bavette met de groene peperringen over de kommetjes.
  3. Serveer direkt.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Abadia de San Campio Albariño, Luberon Blanc, Masseria Li Veli - Fiano, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten