
hoofdingrediënten
knolraap en mierikswortel
Knolraap-mierikswortelsoep
1
st
ui
1
l
kippenbouillon (poeder)
700
g
knolraap
3
dl
room
3
el
mierikswortel
0,50
dl
wittewijnazijn
60
g
suiker
cayennepeper
zout
zonnebloemolie
Knapperig rundvlees
250
g
bavette
50
g
maizena
2
st
groene pepers
bereiding
- Knolraap-mierikswortelsoep: Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan op laag vuur.
- Snipper de ui en voeg de snippers met een snufje zout toe aan de pan met de olie.
- Leg het deksel op de pan en zweet de uiensnippers aan tot ze na ongeveer 10-15 minuten zacht zijn maar niet bruin.
- Schil de knolraap en snijd de knolraap in kleine stukjes.
- Voeg de knolraapstukjes en de kippenbouillon toe aan de pan met de uiensnippers.
- Breng het geheel aan de kook.
- Draai het vuur laag en laat de soep 10 tot 15 minuten onafgedekt sudderen tot de stukjes knolraap gaar zijn.
- Roer de room erdoor en breng de soep weer aan de kook.
- Roer de mierikswortel erdoor.
- Pureer de soep met een blender.
- Breng de wittewijnazijn en de suiker in een andere pan aan de kook.
- Roer tot de suiker is opgelost.
- Roer dit mengsel door de gepureerde soep.
- Voeg zout en peper toe en houd de soep goed warm.
- Knapperig rundvlees: Snijd de bavette in dunne reepjes.
- Bestuif de bavettereepjes met maizena en schud de overtollige maizena er weer af.
- Verhit 4 a 5 eetlepels zonnebloemolie in een grote koekepan op middelhoog vuur.
- Voeg de bavette reepjes toe en bak ze goed knapperig.
- Neem de bavettereepjes uit de pan en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de groene pepers in dunne ringetjes met de zaadjes er nog in.
- Strooi de groene peper ringetjes plus wat zout en cayennepeper over de bavettereepjes.
presentatie
- Schep de soep in soepkommetjes.
- Verdeel de reepjes bavette met de groene peperringen over de kommetjes.
- Serveer direkt.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Abadia de San Campio Albariño, Luberon Blanc, Masseria Li Veli - Fiano, Pinot grigio


