
hoofdingrediënten
500
g
harde hollandse geitenkaas
5
el
olijfolie
2
el
witte wijnazijn
1
tl
honing
¼
bs
bieslook
zout, peper
150
g
gemengde sla
5
el
mayonaise
5
el
slagroom (lobbig geklopt)
5
tl
tomatenketchup
5
tl
droge sherry
14
st
rivierkreeftjes
42
st
grote garnalen
bereiding
- Verwarm een oven voor op 180°C. Snijd de korsten van de kaas en rasp de kaas grof.
- Verdeel de kaas gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten krokant.
- Snij met een spatel de kaaskoek in 28 ongeveer gelijke stukken. Haal voorzichtig van de bakplaat en laat op keukenpapier afkoelen.
- Klop olie, azijn en honing tot een dressing. Knip de bieslook erover. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de sla door de dressing. Meng in een andere kom mayonaise, slagroom, ketchup en sherry tot een sausje.
- Laat de rivierkreeftjes 3 minuten warm worden in kokend heet water(van het vuur af). Bak de gepelde garnalen in wat olijfolie in de wadjang.
presentatie
- Leg op de borden in het midden wat sla en daarop een kaaskletskop. Maak met de kreeftjes en de garnalen en de saus een mooie compositie!
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


