Voorgerecht

Kletskoppen van geitenkaas met rivierkreeftjes

menu: januari 2007

14 personen

hoofdingrediënten

500
g
harde hollandse geitenkaas
5
el
olijfolie
2
el
witte wijnazijn
1
tl
honing
¼
bs
bieslook
zout, peper
150
g
gemengde sla
5
el
mayonaise
5
el
slagroom (lobbig geklopt)
5
tl
tomatenketchup
5
tl
droge sherry
14
st
rivierkreeftjes
42
st
grote garnalen

bereiding

  1. Verwarm een oven voor op 180°C. Snijd de korsten van de kaas en rasp de kaas grof.
  2. Verdeel de kaas gelijkmatig over de met bakpapier beklede bakplaat en bak in ongeveer 20 minuten krokant.
  3. Snij met een spatel de kaaskoek in 28 ongeveer gelijke stukken. Haal voorzichtig van de bakplaat en laat op keukenpapier afkoelen.
  4. Klop olie, azijn en honing tot een dressing. Knip de bieslook erover. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de sla door de dressing. Meng in een andere kom mayonaise, slagroom, ketchup en sherry tot een sausje.
  6. Laat de rivierkreeftjes 3 minuten warm worden in kokend heet water(van het vuur af). Bak de gepelde garnalen in wat olijfolie in de wadjang.

presentatie

  1. Leg op de borden in het midden wat sla en daarop een kaaskletskop. Maak met de kreeftjes en de garnalen en de saus een mooie compositie!

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten