Spoom

Kir Royale au saffran - Kir Royale met saffraan

menu: april 2003

14 personen

hoofdingrediënten

120
g
suiker
4
dl
water
8
st
saffraandraadjes
7
dl
droge, mousserende witte wijn
crème de cassis
12
bl
munt

bereiding

  1. Zet 12 brede champagne-coupes in de vriezer. Breng de suiker met het water langzaam aan de kook. Als de suiker opgelost is de draadjes saffraan toevoegen en alles nog 5 minuten laten doorkoken. Zeef de siroop en laat die dan volledig afkoelen. Voeg de mousserende witte wijn bij de koude siroop en draai er dan t.z.t. in de sorbetière een mooi sorbetijs van.

presentatie

  1. Doe een klein bodempje Crème de cassis in de koude champagne-coupes en schep 1 of 2 bolletjes ijs recht uit de sorbetière in de glazen. Sprenkel nog wat Crème de cassis over het ijs en garneer het met een blaadje munt.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten