Soep
Kerriesoepje met kokos en citroengras en een auberginepasteitje
menu: september 2012
14 personen

hoofdingrediënten
2
tl
kerriepoeder
2
el
boter
4
st
steranijs
6
st
citroengras
2
tn
knoflook
gember, 3 cm
1,2
l
kippenbouillon poeder
6
dl
kokosroom
zout en peper
1
st
limoen
100
g
hollandse garnaaltjes, gepeld
½
st
komkommer
pasteitje
250
g
bloem
100
g
koude boter
100
ml
koud water
zout
1
st
ui
250
g
tasty tom tomaten
1
tl
komijnpoeder
300
g
aubergine
1
el
tomatenpuree
1
el
platte peterselie
1
st
ei
olijfolie
bereiding
- Soep. Schil de gemberwortel en hak in kleine stukjes.
- Kneus de stelen van het citroengras.
- Smelt boter in de pan en fruit de kerrie, steranijs, gember, knoflook en citroengras even aan.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes 30 minuten trekken.
- Zeef het geheel en voeg daarna de kokosroom toe en laat nog even zachtjes trekken.
- Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd er zeer kleine blokjes van voor de garnering in de soep.
- Pasteitje. Meng in de kom van de Kitchen Aid de in kleine stukjes gesneden boter, bloem, water en zout met de deeghaken tot een mooi deeg en laat 1 uur rusten.
- Leg de tomaatjes 1 minuut in kokend water, verwijder vervolgens het vel en zaadjes en snijd in kleine stukjes.
- Snijd de aubergine in kleine stukjes.
- Fruit de ui glazig in wat olijfolie, verwarm de komijn even mee, voeg de stukjes aubergine en tomaat toe en tenslotte de tomatenpuree.
- Laat even sudderen totdat het vocht verdwenen is en breng op smaak met peper, zout en peterselie en laat afkoelen.
- Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dik zodat je er 14 cirkels van 11 cm uit kunt snijden. Gebruik hiervoor een metalen ring.
- Leg het deegrondje in het witte vormpje(pastry maker) en leg er een lepeltje vulling op en bestrijk de randen met water.
- Vouw het vormpje dicht zodat je een halve maan krijgt.
- Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak af op 190 graden tot ze goudbruin zijn (ong. 20 min.)
- Serveer ze lauwwarm.
presentatie
- Leg onder in het amusekopje wat garnaaltjes en blokjes komkommer en overgiet met de soep.
- Leg ter garnering een mengseltje van komkommer en garnaaltjes ernaast.
- Serveer het lauwwarme pasteitje erbij.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


