Soep

Kerriesoepje met kokos en citroengras en een auberginepasteitje

menu: september 2012

14 personen

hoofdingrediënten

2
tl
kerriepoeder
2
el
boter
4
st
steranijs
6
st
citroengras
2
tn
knoflook
gember, 3 cm
1,2
l
kippenbouillon poeder
6
dl
kokosroom
zout en peper
1
st
limoen
100
g
hollandse garnaaltjes, gepeld
½
st
komkommer
pasteitje
250
g
bloem
100
g
koude boter
100
ml
koud water
zout
1
st
ui
250
g
tasty tom tomaten
1
tl
komijnpoeder
300
g
aubergine
1
el
tomatenpuree
1
el
platte peterselie
1
st
ei
olijfolie

bereiding

  1. Soep. Schil de gemberwortel en hak in kleine stukjes.
  2. Kneus de stelen van het citroengras.
  3. Smelt boter in de pan en fruit de kerrie, steranijs, gember, knoflook en citroengras even aan.
  4. Voeg de kippenbouillon toe en laat zachtjes 30 minuten trekken.
  5. Zeef het geheel en voeg daarna de kokosroom toe en laat nog even zachtjes trekken.
  6. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  7. Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd er zeer kleine blokjes van voor de garnering in de soep.
  8. Pasteitje. Meng in de kom van de Kitchen Aid de in kleine stukjes gesneden boter, bloem, water en zout met de deeghaken tot een mooi deeg en laat 1 uur rusten.
  9. Leg de tomaatjes 1 minuut in kokend water, verwijder vervolgens het vel en zaadjes en snijd in kleine stukjes.
  10. Snijd de aubergine in kleine stukjes.
  11. Fruit de ui glazig in wat olijfolie, verwarm de komijn even mee, voeg de stukjes aubergine en tomaat toe en tenslotte de tomatenpuree.
  12. Laat even sudderen totdat het vocht verdwenen is en breng op smaak met peper, zout en peterselie en laat afkoelen.
  13. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 2 mm dik zodat je er 14 cirkels van 11 cm uit kunt snijden. Gebruik hiervoor een metalen ring.
  14. Leg het deegrondje in het witte vormpje(pastry maker) en leg er een lepeltje vulling op en bestrijk de randen met water.
  15. Vouw het vormpje dicht zodat je een halve maan krijgt.
  16. Bestrijk ze met losgeklopt ei en bak af op 190 graden tot ze goudbruin zijn (ong. 20 min.)
  17. Serveer ze lauwwarm.

presentatie

  1. Leg onder in het amusekopje wat garnaaltjes en blokjes komkommer en overgiet met de soep.
  2. Leg ter garnering een mengseltje van komkommer en garnaaltjes ernaast.
  3. Serveer het lauwwarme pasteitje erbij.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten