
hoofdingrediënten
soep
2
st
sjalotten
2
st
bleekselderij (2 stengels)
2
st
appel (elstar)
2
bl
laurier
2
tk
tijm
14
g
kerrie
5
dl
kokosmelk
8
dl
gevogeltefond goed op smaak
2,5
dl
room
2
st
rijpe banaan
gevogeltefond naar smaak
boter
vulling
2
st
kipfilet
100
g
peultjes
100
g
taugé
bereiding
- Snipper de sjalotten, snijd de stengels bleekselderij in plakjes en de appels in stukjes. Zet aan in een klont boter.
- Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg de rest van de kruiden toe.
- Voeg kokosmelk en fond toe en laat 10 min. zachtjes koken.
- Voeg room en de in stukken gesneden banaan toe. Laat 10 min zachtjes koken.
- Verwijder de laurierblaadjes en zeef het geheel met behulp van de passe-vite.
- Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra fond.
- Snijd de kipfilet overdwars in plakjes en snijd de plakjes weer doormidden zodat je plakjes van ongeveer 2 bij 2 cm krijgt. Bak de plakjes kip in wat boter bruin. Breng op smaak met peper en zout.
- Maak de peultjes schoon en blancheer kort. Spoel de taugé en maak droog.
presentatie
- Neem verwarmde soepborden. Vul de borden met een laagje soep. (vooral niet teveel soep want dan wordt de vulling onzichtbaar)
- Leg in het midden van de soep enkele plakjes kip, strooi daar wat taugé omheen en plaats daar bovenop drie peultjes.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


