Soep

Kerriesoep met kokosmelk

menu: september 2007

14 personen

hoofdingrediënten

soep

2
st
sjalotten
2
st
bleekselderij (2 stengels)
2
st
appel (elstar)
2
bl
laurier
2
tk
tijm
14
g
kerrie
5
dl
kokosmelk
8
dl
gevogeltefond goed op smaak
2,5
dl
room
2
st
rijpe banaan
gevogeltefond naar smaak
boter
vulling
2
st
kipfilet
100
g
peultjes
100
g
taugé

bereiding

  1. Snipper de sjalotten, snijd de stengels bleekselderij in plakjes en de appels in stukjes. Zet aan in een klont boter.
  2. Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg de rest van de kruiden toe.
  3. Voeg kokosmelk en fond toe en laat 10 min. zachtjes koken.
  4. Voeg room en de in stukken gesneden banaan toe. Laat 10 min zachtjes koken.
  5. Verwijder de laurierblaadjes en zeef het geheel met behulp van de passe-vite.
  6. Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra fond.
  7. Snijd de kipfilet overdwars in plakjes en snijd de plakjes weer doormidden zodat je plakjes van ongeveer 2 bij 2 cm krijgt. Bak de plakjes kip in wat boter bruin. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Maak de peultjes schoon en blancheer kort. Spoel de taugé en maak droog.

presentatie

  1. Neem verwarmde soepborden. Vul de borden met een laagje soep. (vooral niet teveel soep want dan wordt de vulling onzichtbaar)
  2. Leg in het midden van de soep enkele plakjes kip, strooi daar wat taugé omheen en plaats daar bovenop drie peultjes.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten