
hoofdingrediënten
zalm en linzen
gemarineerde zalm
500
g
verse zalmfilet
1
el
olijfolie
1
st
citroen
fleur de sel
gemengde peperkorrels
kerrielinzen
4
st
verse zilveruitjes
200
g
groene le puy linzen
1½
tl
kerriepoeder
1
st
bouquet garni (preiblad, tijm, laurier, peterselie)
1
l
groentenbouillon
zout en versgemalen peper
vinaigrette
3
tk
platte peterselie
3
el
olijfolie
1
el
balsamicoazijn
garnering
14
bl
peterselie
bereiding
- Gemarineerde zalm: Snijd de zalmfilet in kleine blokjes en doe ze in een ondiepe schaal. Bestrooi met fleur de sel.
- Pers de citroen uit. Meng voor de marinade de olijfolie met het citroensap. Giet de marinade over de zalmblokjes, schep er wat versgemalen gemengde peperkorrels door en laat 1 uur marineren in de koeling.
- Kerrielinzen: Pel de zilveruitjes en snijd de uitjes in dunne plakjes.
- Doe de linzen in een pan en giet er groentenbouillon over zodat ze royaal onder staan. Voeg de in plakjes gesneden zilveruitjes, het kerriepoeder, bouquet garni en wat zout en peper toe. Breng aan de kook en laat sudderen op laag vuur tot de linzen gaar zijn. Verwijder het bouquet garni en laat afkoelen.
- Vinaigrette: Was de peterselie, dep droog en hak fijn.
- Meng de olijfolie met de balsamcoazijn en gehakte peterselie en schep de vinaigrette losjes door de linzen.
presentatie
- Schep wat gekruide kerrielinzen in een glaasje.
- Schep er een laagje gemarineerde zalm op.
- Garneer met een peterselieblaadje.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Félines de Jourdan Les Fruités Blanc, Getariako Txakolina


