dessert

Kaneelparfait met speculaas en creme anglaise met kaneelkrokantje

menu: december 2016

14 personen

hoofdingrediënten

parfait, creme anglaise, krokantje

kaneelparfait

150
g
eidooier, gepasteuriseerd
150
g
heel ei, gepasteuriseerd
175
g
suiker
6
dl
slagroom
1
el
kaneel

creme anglaise

3
dl
volle melk
1
st
vanillestokje
150
g
eidooier, gepasteuriseerd
100
g
suiker

afwerking

250
g
amandelspijs
100
g
speculaas fijngemalen
metalen ringen bekleed met plastic folie

krokantje

0,85
dl
slagroom
150
g
suiker
45
g
bloem
kaneel, naar smaak

bereiding

  1. Kaneelparfait: De eidooiers met heel ei, kaneel en suiker au bain marie kloppen tot het goed gaat binden.
  2. Haal van het vuur en klop luchtig.
  3. Klop de slagroom lobbig.
  4. Spatel voorzichtig de room door de eiermassa zodat het geheel luchtig blijft.
  5. Zet even koud weg zodat het iets op kan stijven.
  6. Rol de amandelspijs dun uit met een deegroller tussen twee velletjes bakpapier.
  7. Steek er 14 rondjes uit met een metalen ring die je ook gebruikt voor de parfaittaartjes.
  8. Neem de metalen ringen en leg hierin het rondje van de amandelspijs.
  9. Bekleed de ringen met een stukje plastic folie.
  10. Giet er de parfait in en zet in de vriezer.
  11. Maal de speculaasjes fijn en strooi dit voor het opdienen op de taartjes.
  12. Crème anglaise: Breng de melk met het in de lengte opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten zachtjes trekken.
  13. Haal het vanillestokje eruit, schraap het merg eruit en doe het terug in de melk.
  14. Klop eidooiers met suiker romig.
  15. Voeg de warme melk toe en blijf au bain marie kloppen tot er een crème ontstaat.
  16. Zeef de crème eventueel en zet weg in een spuitflesje.
  17. Krokantje: Meng alles goed door elkaar en smeer dun uit op twee bakmatjes.
  18. Bak af op 180ºC tot ze goudbruin zijn, laat iets afkoelen, breek er schotsen van en bewaar in een afgesloten doos tot gebruik.

presentatie

  1. Neem een rond bord en zet in het midden het taartje met de fijn gemalen speculaas.
  2. Giet er wat crème anglaise omheen.
  3. Garneer af met een kaneelkrokantje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Duke of Clarence Madeira

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten