Hoofdgerecht

Kalfslende met wortelpuree, koolrabi en krokante aardappelspaghetti

menu: oktober 2007

14 personen

hoofdingrediënten

14
st
medaillon van blanke kalfslende
800
g
winterwortel
800
g
koolrabi
250
g
haricots verts
1
l
krachtige gevogelteboullion
2
dl
koksroom
2
dl
rode port
8
dl
kalfsfond
7
st
grote vastkokende aardappelen

bereiding

  1. Laat voor de saus de kalfsfond en de rode port inkoken tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout.
  2. Schil de koolrabi en snijd in kleine blokjes, blancheer in de gevogeltebouillon en laat uitlekken.
  3. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Kook ze gaar.
  4. Pureer de wortel tot een gladde massa, smaak af met peper en zout.
  5. Kook de haricots verts beetgaar.
  6. Maak spaghetti van de geschilde aardappels en dep ze droog.
  7. Breng de koksroom met de geblancheerde koolrabi aan de kook en laat inkoken tot de room bijna verdampt is. Breng op smaak met peper en zout en houd warm.
  8. Bak de kalfsmedaillons mooi bruin en rosé van binnen.
  9. Frituur de aardappelspaghetti op 180 graden goudbruin en krokant.

presentatie

  1. Leg in het midden van het bord een hoopje aardappelspaghetti.
  2. Snijd de medaillons overdwars in 2 of 3 plakken en leg dakpansgewijs aan een kant op het bord.
  3. Leg aan de andere een quenelle wortelpuree en daaronder een lepel koolrabiblokjes en middenin wat schuin gesneden haricots verts.
  4. Maak af met de saus.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten