Nagerecht

Kahlua mousse met koffiesaus

menu: november 2006

14 personen

hoofdingrediënten

8
bl
gelatine
8
st
eieren
2
dl
melk
2
dl
kahlua
6
el
oploskoffie
240
g
suiker
4
dl
slagroom
4
tl
kaneel

koffiesaus

6
dl
sterke koffie (6 kopjes espresso uit het koffieapparaat)
150
g
suiker
60
mp
slagroom
kapsel

bereiding

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Splits de eieren. Meng de dooiers met 8 el. melk
  3. Kook de resterende melk met 2 dl. kahlua en 4 el. oploskoffie(let op dat je niet alle oploskoffie gebruikt)
  4. Neem de pan van het vuur af en voeg de gelatineblaadjes toe.
  5. De hete oplossing onder goed roeren bij de eierdooiers voegen en daarna weer terug in een pannetje au bain marie en dik en schuimig kloppen.
  6. Laat de massa afkoelen.
  7. Meng de kaneel en 2 el. oploskoffie en zeef het mengsel.
  8. Klop de eiwitten samen met de suiker stijf.
  9. Klop de slagroom lobber.
  10. De slagroom door de koffie spatelen en vervolgens deze massa door het luchtige eiwit spatelen.
  11. Bekleed de binnenrand van ringetjes met doorsnede van 6 cm met foliereepjes.
  12. Leg een plakje kapsel als bodem in de ring.
  13. Stort een laagje koffiemassa in de ring en daarop een laagje van het mengsel kaneel met oploskoffie en herhaal dit een paar keer. Zodat er een mooi taartje ontstaat. Laat het opstijven in de koeling.
  14. Saus: Voeg de ingrediënten van de koffiesaus bij elkaar en laat het inkoken totdat je een mooie en smaakvolle saus hebt. Eventueel binden met aardappelzetmeel.

presentatie

  1. Leg het taartje in het midden van het bord en bestrooi het bord eventueel met kaneel en poedersuiker.
  2. Napeer de saus rondom het taartje

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten