Kaasgerecht

Kaasterrine met abrikozencompote

menu: november 2019

14 personen

hoofdingrediënten

terrine

300
g
bouquet des moines
300
g
slagroom
150
g
oude goudse kaas
7
pl
jong belegen goudse kaas
100
g
gedroogde dadels
100
g
gedroogde vijgen
70
ml
witte port
7
bl
gelatine
vorm van 24 cm

abrikozencompote

200
g
gedroogde abrikozen
35
g
suiker
50
ml
gembersiroop
150
ml
witte wijn
1
el
vanillesuiker

Garnering

appel/perenstroop

bereiding

  1. Kaasterrine: Bekleed de half ronde terrinevorm met plastic folie en bekleed met de plakken Goudse jong belegen kaas.
  2. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  3. Verwijder de korsten en snijd de Bouquet des Moines in stukken en verwarm in een pan met de room en de port.
  4. Los de uitgeknepen gelatine op in dit mengsel en laat afkoelen.
  5. Snijd de oude Goudse kaas in kleine blokjes en roer die door het kaasmengsel als die al wat opgesteven is.
  6. Hak de dadels en vijgen fijn.
  7. Schep wat kaasmengsel in de terrine en zet even in de snelvriezer.
  8. Leg hier wat fruit op en daarop weer een laagje kaasmengsel en zet weer even in de snelvriezer.
  9. Herhaal dit nogmaals en dek af met de plakken kaas.
  10. Zet de terrine nogmaals 15 minuten in de snelvriezer.
  11. Zet daarna in de koeling.
  12. Leg 15 minuten voor uitserveren de plakken op een bord zodat de terrine op kamertemperatuur kan komen.
  13. Abrikozencompote: Doe de abrikozen in een pan met de suiker, vanillesuiker, witte wijn en gembersiroop.
  14. Voeg zoveel water toe totdat de abrikozen net onder staan.
  15. Kook de abrikozen gaar, laat afkoelen en pureer zodat er een grove compote ontstaat.

presentatie

  1. Trek met een kwast een streep stroop op het bord.
  2. Leg er een plak terrine gedeeltelijk op.
  3. Garneer met een quenelle compote. 

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Banyuls Blanc ‘Rivage’

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten