Soep

Irish coffee van wildbouillon

menu: november 2018

14 personen

hoofdingrediënten

wildbouillon

400
g
wildhachee
1,6
l
wildfond (30g concentraat op 1 liter)
150
g
shiitake
70
g
tomatenpuree
1
st
ui
1/2
st
winterwortel
200
g
knolselderij
3,5
dl
rode wijn
2,5
dl
slagroom
1
tl
kerriepoeder
1/8
bs
tijm
beurre culinair

bereiding

  1. Wildbouillon. Snijd de wildhachee in kleine blokjes. Verhit wat beurre culinair in een stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Voeg de wildfond toe en laat op de doorkookplaat met het deksel op de pan gedurende 1 uur zachtjes garen.
  2. Snijd de shiitakes in fijne reepjes.
  3. Snipper de ui fijn. Schil en snijd de winterwortel en knolselderij in kleine blokjes. 
  4. Verhit wat beurre culinair in een pan. Fruit hierin de tomatenpuree. Voeg de ui, wortel en knolselderij toe en bak deze kort mee. Giet de rode wijn erbij en laat circa 45 minuten zachtjes trekken op de doorkookplaat. Passeer door een zeef en voeg de wijn toe aan de wildfond en laat het geheel langzaam inkoken tot 1 liter.
  5. voeg de laatste 10 minuten de shiitakes toe.
  6. Sla de slagroom met de kerriepoeder lobbig.

presentatie

  1. Vul de voorverwarmde glaasjes tot ¾ met de wildbouillon.
  2. Schep de kerrieroom erop.
  3. Steek als garnering een takje tijm in elk glaasje.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay IGT Delle Venezie, Clos Saint Yves, Lois - Grüner Veltliner, Pinot grigio, Rosé Méditerranée

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten