hoofdingrediënten
inktvis
14
st
kleine inktvisjes
200
g
zalmfilet
2
el
kappertjes
1
st
sjalot
100
g
gemengde sla
¼
bs
bieslook
1
dl
olijfolie
1
el
balsamico
knoflookmayonaise
2
dl
mayonaise
2
tn
geperste knoflook
bereiding
- Inktvis: Maak de inktvisjes goed schoon (spoelen en controleren op baleinen) en bewaar de tentakeltjes.
- Zalm fijnmaken in de blender. Snipper de sjalotten, de bieslook en de kappertjes zeer fijn en vermeng met de zalm. Breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie.
- Vul de inktvisjes met behulp van een spuitzak met de zalmmassa en bewaar tot serveren.
- Mayonaise: Maak een mayonaise volgens de basisreceptuur en voeg de knoflook toe.
- Maak de gemengde salade aan met de olijfolie, balsamico en peper en zout.
- Bak de tentakeltjes in wat olijfolie krokant.
- Bak de gevulde inktvisjes vlak voor uitserveren
presentatie
- Verdeel de sla midden op de borden en leg daar de inktvisjes en de tentakeltjes op.
- Garneer af met een mooie toef mayonaise (spuitzak).
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


