Tussengerecht

Inktvisjes gevuld met zalm

menu: juni 2009

14 personen

hoofdingrediënten

inktvis

14
st
kleine inktvisjes
200
g
zalmfilet
2
el
kappertjes
1
st
sjalot
100
g
gemengde sla
¼
bs
bieslook
1
dl
olijfolie
1
el
balsamico

knoflookmayonaise

2
dl
mayonaise
2
tn
geperste knoflook

bereiding

  1. Inktvis: Maak de inktvisjes goed schoon (spoelen en controleren op baleinen) en bewaar de tentakeltjes.
  2. Zalm fijnmaken in de blender. Snipper de sjalotten, de bieslook en de kappertjes zeer fijn en vermeng met de zalm. Breng op smaak met peper en zout en wat olijfolie.
  3. Vul de inktvisjes met behulp van een spuitzak met de zalmmassa en bewaar tot serveren.
  4. Mayonaise: Maak een mayonaise volgens de basisreceptuur en voeg de knoflook toe.
  5. Maak de gemengde salade aan met de olijfolie, balsamico en peper en zout.
  6. Bak de tentakeltjes in wat olijfolie krokant.
  7. Bak de gevulde inktvisjes vlak voor uitserveren

presentatie

  1. Verdeel de sla midden op de borden en leg daar de inktvisjes en de tentakeltjes op.
  2. Garneer af met een mooie toef mayonaise (spuitzak).

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten