Nagerecht

IJspraline van witte chocolade

menu: oktober 2008

14 personen

hoofdingrediënten

ijspraline

dl
room
dl
melk
8
st
eierdooier
175
g
suiker
2
st
vanillestokjes
85
g
witte chocolade
350
g
witte chocoladekrullen

mandarijnensaus

1
bl
mandarijnen op sap
1
l
coulis van mandarijnen
suiker
scheutje mandarine napoleon

bereiding

  1. Verwarm de melk met de gespleten vanillestokjes en laat 10 minuten trekken. Neem de vanillestokjes uit de melk, schraap ze uit en voeg dit weer bij de melk.
  2. Klop ondertussen de eierdooiers met de suiker op tot een witte massa. Giet, al roerend, een scheutje kokende melk bij dit mengsel en giet dan alles weer in de pan. Laat binden, niet koken.
  3. Laat het mengsel lichtjes afkoelen en voeg de witte chocolade toe. Roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
  4. Laat volledig afkoelen en draai in de ijsmachine.
  5. Laat het blikje mandarijnen uitlekken en vang het sap op.
  6. Kook dit sap en de coulis van mandarijnen met suiker in tot sausdikte. Voeg de Mandarine Napoleon toe.
  7. Klop de room half op.

presentatie

  1. Plaats een grote roomijsbol in het midden van een ijskoud bord.
  2. Giet over elke bol een laagje half opgeklopte room
  3. Bestrooi met witte chocoladekrullen tot alles mooi bedekt is. Zet eventueel weer even in de vriezer
  4. Giet de mandarijnensaus rond de ijspraline en verdeel er enkele partjes mandarijn over.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten