
hoofdingrediënten
2
st
komkommer
3
st
avocado
4
st
bosuitjes
2
st
limoen
½
bs
koriander
5
dl
dikke kokosmelk
150
g
krabvlees (blikje) uitlekgewicht
2
el
arachideolie
1,5
tl
sambal oelek (let op dat het niet te sterk van smaak wordt, anders iets minder gebruiken)
zout, peper
bereiding
- Schil de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer klein.
- Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees klein.
- Snijd de bosuitjes klein.
- Hak de korianderblaadjes fijn (2 el).
- Doe de komkommerstukjes, avocado, bosuitjes, 3 el limoensap en 2 el koriander in een blender en schenk er 5 dl ijskoud water bij. Voeg wat zout en peper toe en pureer het mengsel glad.
- Doe het mengsel over in een grote kom en roer de kokosmelk erdoor.
- Smaak af met zout en peper, en zet in de koelkast.
- Maak de krab uit blik schoon.
- Meng de olie, sambal, krab, 1 el limoensap en 1 el fijngehakte koriander in een kom.
- Schep dit om en voeg zout en peper naar smaak toe.
presentatie
- Zet kleine soepkopjes of glaasjes koud weg.
- Serveer de soep in de soepkopjes of glaasjes en schep hierop een lepel van het pittige krabmengsel
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


