Amuse

IJskoude avocadosoep met pittige krab

menu: juni 2011

14 personen

hoofdingrediënten

2
st
komkommer
3
st
avocado
4
st
bosuitjes
2
st
limoen
½
bs
koriander
5
dl
dikke kokosmelk
150
g
krabvlees (blikje) uitlekgewicht
2
el
arachideolie
1,5
tl
sambal oelek (let op dat het niet te sterk van smaak wordt, anders iets minder gebruiken)
zout, peper

bereiding

  1. Schil de komkommers. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer klein.
  2. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees klein.
  3. Snijd de bosuitjes klein.
  4. Hak de korianderblaadjes fijn (2 el).
  5. Doe de komkommerstukjes, avocado, bosuitjes, 3 el limoensap en 2 el koriander in een blender en schenk er 5 dl ijskoud water bij. Voeg wat zout en peper toe en pureer het mengsel glad.
  6. Doe het mengsel over in een grote kom en roer de kokosmelk erdoor.
  7. Smaak af met zout en peper, en zet in de koelkast.
  8. Maak de krab uit blik schoon.
  9. Meng de olie, sambal, krab, 1 el limoensap en 1 el fijngehakte koriander in een kom.
  10. Schep dit om en voeg zout en peper naar smaak toe.

presentatie

  1. Zet kleine soepkopjes of glaasjes koud weg.
  2. Serveer de soep in de soepkopjes of glaasjes en schep hierop een lepel van het pittige krabmengsel

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten