
hoofdingrediënten
4
st
gemberbolletjes
½
dl
gembersiroop
150
g
eierdooier
2½
dl
melk
2½
dl
slagroom
100
g
suiker
1
st
vanillestokje
2
st
zak espresso oplospoeder
1
bs
rozemarijn
150
g
chocolade couverture
bereiding
- Snijd de gemberbolletjes ragfijn.
- Breng melk,slagroom en gespleten vanillestokje aan de kook en laat even trekken
- Los de koffiepoeder hierin op.
- Sla eierdooiers en suiker met een mixer tot een blank lint
- Verwijder het leeg geschraapte vanillestokje en giet de melk, de dooiers en de gember bij elkaar en zet de pan weer op de hittebron. Laat voorzichtig binden onder voortdurend kloppen. De massa mag niet koken!
- Snipper 1 tl. Rozemarijnblaadjes ragfijn en voeg toe aan de massa.
- Draai er ijs van in de ijsmachine.
- Knijp er per persoon 1 niet te grote bol van en zet ze in de vriezer tot punt 9 aan de beurt is.
- Smelt de couverture langzaam, doop de ijsbol daarin tot halverwege en zet op een blaadje met folie bekleed, terug in de vriezer tot vlak voor uitgifte.
presentatie
- Zet de ijsbol op een klein schoteltje
- Garneer met een plukje rozemarijn
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


