
hoofdingrediënten
1
kg
hertenkalfsfilet
zwarte peper en zout
geklaarde boter
2
dl
balsamicoazijn
8
dl
wildfond
allesbinder of koude boter
het kastanjekorstje
3
st
sjalot
25
g
pancetta
375
g
gekookte kastanjes
3
dl
wildbouillon
zwarte peper
½
bs
peterselie
60
g
paneermeel
boter
gekarameliseerde witlof
7
st
kleine witlof
20
ml
arachideolie
30
g
boter
zout en zwarte peper
2
el
fijne suiker
1
el
balsamicoazijn
bereiding
- Het kastanjekorstje. Snijd de sjalotten en pancetta fijn.
- Verhit wat boter in een bouillonpan en fruit hierin gedurende 3 minuten de sjalotten, pancetta en kastanjes
- Voeg de bouillon toe en laat het geheel inkoken tot het vocht verdampt is.
- Pureer de massa, niet al te fijn, in de keukenmachine.
- Hak de peterselie fijn en meng 1,5 eetlepel door de massa.
- Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel wat zout.
- Rol de massa tussen 2 vellen huishoudfolie uit tot een dunne plak en leg in de vriezer.
- Hertenkalfsfilet. Verwarm de oven voor op 200°C
- Bak het vlees in geklaarde boter rondom goudbruin.
- Neem het vlees uit de pan en blus de pan met de balsamico-azijn en de wildfond.
- Laat tot eenderde van de oorspronkelijke hoeveelheid indampen en zeef vervolgens de saus.
- Bestrooi het vlees met zwarte peper en zout, leg er een op maat gesneden plak van het kastanjemengsel op en bestrooi met het paneermeel.
- Beboter een bakplaat en leg het vlees erop. Verdeel wat boter over het paneermeel.
- Plaats het vlees in de oven. De kerntemperatuur van het vlees moet 58 °C zijn.
- Bind de saus met allesbinder of monteer met koude boter.
- Gekarameliseerde witlof. Snijd de witlof in de lengte doormidden en haal de kern eruit
- maar laat het uiteinde zitten.
- Bak de witlof in arachideolie met boter goudbruin.
- Giet het overtollige vet weg, voeg zout en peper toe en strooi de suiker over de witlof.
- Als de suiker begint te karameliseren afblussen met de balsamico-azijn.
- Snijd de witlof nogmaals in de lengte doormidden en snijd de harde uiteindjes eraf.
presentatie
- Snijd het vlees in 14 plakken en verdeel over de warme bordjes
- Schenk de saus eromheen
- Decoreer met gekarameliseerde witlof
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


