Soep

Heldere tomatensoep met maïskip flensje

menu: juni 2005

14 personen

hoofdingrediënten

2
kg
rijpe trostomaten
2
tl
tomatenpuree
2
l
runderbouillon
2
st
vleestomaten

farce

100
g
borst van maïskip
½
dl
room
1
st
ei
100
g
bloem
1
st
ei
1
dl
melk

bereiding

  1. Was tomaten en snijd ze klein. Ontzuur de tomatenpuree door in de pan wat olie te verhitten en daar de tomatenpuree even in aan te zetten. Voeg de tomatenstukjes en de bouillon toe. Breng aan de kook laat een uur zachtjes trekken.
  2. Draai de soep daarna door de passé vite of roerzeef. Eventueel daarna door een bolzeef om de tomatenvelletjes eruit te halen. (Druk met een pollepel de soep door de bolzeef.)
  3. Ontvel de vleestomaten en snij in kleine stukjes. De soep afsmaken met peper en zout en de kleine stukjes tomaat.
  4. Maak een beslag van de bloem, het ei en de melk. Breng op smaak met een snufje zout en nootmuskaat. Bak hiervan in de flensjespan kleine dunne flensjes.
  5. Snij de maïskip in kleine stukjes en pureer samen met het ei en een beetje room in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bestrijk de flensjes met een dunne laag farce en rol ze op en verpak ze goed in de plastic folie. Kook deze in ca. 10 minuten gaar, laat ze afkoelen, snijd hiervan dunne schijfjes.

presentatie

  1. Doe de soep in voorverwarmde soepkoppen. Voeg aan iedere kop soep enkele schijfjes flensje toe. Serveer met het restant brood uit het voorgaande gerecht.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten