Soep

Heldere bouillon van gerookte duif

menu: november 2007

14 personen

hoofdingrediënten

5
l
gevogelte bouillon
500
g
afval van duif
100
g
fijngesneden groenten (mirepoix)
3
dl
rode wijn
200
g
duivenborst
1
el
tuinkruiden (peterselie, bieslook)
200
g
gemengde paddenstoelen

bereiding

  1. Karkassen fijn hakken en bruin laten kleuren in de oven op 250°C.
  2. De laatste 10 minuten de mirepoix ook toevoegen en deze ook licht laten kleuren.
  3. Het geheel in een bouillonpan doen en hieraan de rode wijn en de basisbouillon toevoegen.
  4. Aan de kook brengen, afschuimen en tegen de kook laten trekken totdat de helft is verdampt.
  5. Passeren door een doek.
  6. De duivenborst in de rookoven 10 minuten op niet te hoge temperatuur roken.
  7. Daarna kort afbakken, zodat hij mooi rosé blijft.
  8. De paddenstoelen schoonmaken en in partjes snijden.
  9. Daarna kort bakken.

presentatie

  1. Leg in een warm kopje reepjes gerookte duif en partjes paddenstoel.
  2. Overgiet dit met de warme bouillon en garneer af met wat peterselie en bieslook.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten