
hoofdingrediënten
5
st
grote rode bieten
14
st
heilbotfilet à 70g
Korst
50
g
peterselie
50
g
reypenaar vsop
50
g
boter
100
g
fijn paneermeel
Dressing
5
dl
kalfsjus
1
el
fijne mosterd
aceto balsamico naar smaak
3
el
geklaarde boter
bereiding
- Meteen beginnen met het gaar koken van de bieten. Dit kan even duren.
- Korst. Pluk de peterselie en rasp de kaas.
- Draai peterselie, kaas, boter en paneermeel glad in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
- Rol de massa tussen plastic folie dun uit en bewaar in de koeling.
- Pel de gare bieten en snijd ze in hele dunne plakken op de snijmachine (stand 2).
- Dressing. Kook de kalfsjus in tot 2,5dl.
- Voeg een beetje aceto balsamico toe en mosterd naar smaak.
- Vis. Bak de heilbot kort aan beide zijden en breng op smaak met peper en zout.
- Bedek de stukjes vis met een plakje peterseliekorst.
- Gratineer gedurende ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Vlak voor uitserveren: zet de vis nog 2 minuten onder de voorverwarmde salamander (stand 3)
- Verwarm de dressing en roer de boter erdoor maar meng niet volledig (het moet geschift blijven). Smaak af.
presentatie
- Leg de plakjes rode biet in een mooie kring midden op een groot voorverwarmd bord.
- Leg daarop een stukje heilbot.
- Versier onderaan met de dressing.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-


