Tussengerecht

Heilbotfilet met gratinkorst en rode bietjes

menu: februari 2012

14 personen

hoofdingrediënten

5
st
grote rode bieten
14
st
heilbotfilet à 70g

Korst

50
g
peterselie
50
g
reypenaar vsop
50
g
boter
100
g
fijn paneermeel

Dressing

5
dl
kalfsjus
1
el
fijne mosterd
aceto balsamico naar smaak
3
el
geklaarde boter

bereiding

  1. Meteen beginnen met het gaar koken van de bieten. Dit kan even duren.
  2. Korst. Pluk de peterselie en rasp de kaas.
  3. Draai peterselie, kaas, boter en paneermeel glad in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol de massa tussen plastic folie dun uit en bewaar in de koeling.
  5. Pel de gare bieten en snijd ze in hele dunne plakken op de snijmachine (stand 2).
  6. Dressing. Kook de kalfsjus in tot 2,5dl.
  7. Voeg een beetje aceto balsamico toe en mosterd naar smaak.
  8. Vis. Bak de heilbot kort aan beide zijden en breng op smaak met peper en zout.
  9. Bedek de stukjes vis met een plakje peterseliekorst.
  10. Gratineer gedurende ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  11. Vlak voor uitserveren: zet de vis nog 2 minuten onder de voorverwarmde salamander (stand 3)
  12. Verwarm de dressing en roer de boter erdoor maar meng niet volledig (het moet geschift blijven). Smaak af.

presentatie

  1. Leg de plakjes rode biet in een mooie kring midden op een groot voorverwarmd bord.
  2. Leg daarop een stukje heilbot.
  3. Versier onderaan met de dressing.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten