Amuse

Hartig wentelteefje met zalmmousse , avocado en garnaaltje

menu: januari 2019

14 personen

hoofdingrediënten

zalm

hartig wentelteefje

3
st
tortilla wraps
heel ei, gepasteuriseerd
barbeque magic seasoning kruiden

zalmmousse

100
g
gerookte zalm
35
g
roomkaas
35
g
slagroom
1
mp
mierikswortelpuree
peper
citroensap

avocadomousse

100
g
avocadoblokjes, diepvries
2
el
creme fraiche
limoensap
peper en zout, eventueel cayennepeper naar smaak

garnering

75
g
hollandse garnalen

limoen cress

1
bk
limoencress

bereiding

  1. Wentelteefje: Snijd de tortilla in 8 puntjes.
  2. Laat ze 1 uur weken in gepasteuriseerd heel ei.
  3. Leg de puntjes op een bakmat, bestrooi licht met de kruiden en leg er een bakmatje bovenop.
  4. Bak ze af op 180ºC gedurende 15 minuten.
  5. Zalmmousse: Doe de gerookte zalm met de roomkaas in de blender en draai tot een gladde massa.
  6. Klop de room tot yoghurtdikte en spatel luchtig door de massa.
  7. Breng op smaak met mierikswortelpuree, peper en citroensap.
  8. Bewaar dit in een spuitzak met een glad mondje.
  9. Avocadomousse: Pureer de avocado met de crème fraîche en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
  10. Bewaar dit in een spuitzak met een glad mondje.

presentatie

  1. Leg op een bordje een hartig wentelteefje en spuit daar 3 dopjes van de zalmmousse en avocadomousse op.
  2. Leg op de avocadomousse een garnaaltje en werk de zalmmousse af met een blaadje limoencress.
  3. Zet de overige wentelteefjes op tafel.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Chardonnay IGT Delle Venezie, Félines de Jourdan Les Fruités Blanc

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten