
hoofdingrediënten
zalm
hartig wentelteefje
3
st
tortilla wraps
heel ei, gepasteuriseerd
barbeque magic seasoning kruiden
zalmmousse
100
g
gerookte zalm
35
g
roomkaas
35
g
slagroom
1
mp
mierikswortelpuree
peper
citroensap
avocadomousse
100
g
avocadoblokjes, diepvries
2
el
creme fraiche
limoensap
peper en zout, eventueel cayennepeper naar smaak
garnering
75
g
hollandse garnalen
limoen cress
1
bk
limoencress
bereiding
- Wentelteefje: Snijd de tortilla in 8 puntjes.
- Laat ze 1 uur weken in gepasteuriseerd heel ei.
- Leg de puntjes op een bakmat, bestrooi licht met de kruiden en leg er een bakmatje bovenop.
- Bak ze af op 180ºC gedurende 15 minuten.
- Zalmmousse: Doe de gerookte zalm met de roomkaas in de blender en draai tot een gladde massa.
- Klop de room tot yoghurtdikte en spatel luchtig door de massa.
- Breng op smaak met mierikswortelpuree, peper en citroensap.
- Bewaar dit in een spuitzak met een glad mondje.
- Avocadomousse: Pureer de avocado met de crème fraîche en breng op smaak met limoensap, peper en zout.
- Bewaar dit in een spuitzak met een glad mondje.
presentatie
- Leg op een bordje een hartig wentelteefje en spuit daar 3 dopjes van de zalmmousse en avocadomousse op.
- Leg op de avocadomousse een garnaaltje en werk de zalmmousse af met een blaadje limoencress.
- Zet de overige wentelteefjes op tafel.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Chardonnay IGT Delle Venezie, Félines de Jourdan Les Fruités Blanc


