
hoofdingrediënten
diverse groenten
terrine, 28 cm half rond
100
g
bloemkool
100
g
broccoli
100
g
shii-take
100
g
haricots verts
100
g
doperwten, diepvries
100
g
knolselderij
100
g
bospeen
2
dl
room
3
dl
groentenfond
1
tk
rozemarijn
2
tk
tijm
2
st
sjalot
5
g
agar agar
salade van kwartel
75
g
mesclun
28
st
geconfijte kwartelpootjes
dressing
1
dl
druivenpitolie
1
el
wittewijnazijn
1
el
truffeltapenade
peper en zout
bereiding
- Terrine: Bedek de terrine met plastic folie.
- Snijd de bloemkool in roosjes.
- Schil de bospeen en snijd er blokjes van.
- Snijd de haricots verts in stukjes.
- Schil de knolselderij en snijd in blokjes.
- Kook de groenten per soort beetgaar en spoel ze meteen af met ijskoud water.
- Laat de groenten goed uitlekken en meng ze.
- Verwijder de steeltjes van de shii-takes en snijd in blokjes.
- Bak de shii-takes kort in de boter, giet het bakvocht weg en voeg de blokjes bij de groenten.
- Verwarm de groentenfond met de room, rozemarijn. tijm en gehakte sjalot en laat een half uur trekken op de doorkookplaat.
- Zeef de vloeistof, roer er de agar agar door en laat 2 minuten zachtjes koken.
- Laat iets afkoelen en meng met de groenten. Breng het op smaak met peper en zout.
- Breng in de terrinevorm, zodra de massa niet meer uitzakt en laat in de koeling verder opstijven.
- Salade: Was de salade en slinger droog.
- Verwarm de kwartelpootjes in de oven op 90ºC.
- Meng de olie, azijn en tapenade met de staafmixer homogeen en breng op smaak met peper en zout.
- Meng de salade met de dressing.
presentatie
- Leg een plak van de terrine op een bedje salade met de kwartelpootjes er tegen aan.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Lois, Pinot Gris Cuvée Réserve


