Amuse

Gevulde ronde rijstkroketjes

menu: oktober 2012

14 personen

hoofdingrediënten

150
g
rundergehakt
40
g
parmaham (1 plak)
40
g
geraspte grana padano
75
g
buffel mozzarella
7
g
gedroogd eekhoorntjesbrood
3
st
eieren
3
el
olijfolie
400
g
arboriorijst
8
dl
runderbouillon (gemaakt van bouillonpoeder)
150
g
tomatenblokjes (uit blik, uitgelekt gewicht)
1
st
ui
bloem
paneermeel
losgeklopt ei
olie om te frituren
peper en zout
50
g
rucola

bereiding

  1. Week het gedroogde eekhoorntjesbrood in lauw water.
  2. Rijstmengsel: Breng de runderbouillon aan de kook. Verhit de olijfolie in een pan en zet de rijst hierin aan. Voeg de bouillon toe, dek het geheel af en laat circa 15 minuten zachtjes garen.
  3. Doe de rijst in een mengkom en laat goed afkoelen.
  4. Meng de rijst, als deze afgekoeld is, voorzichtig met 1 losgeklopt ei. (LET OP DE MASSA MAG NIET TE VLOEIBAAR WORDEN). Roer er vervolgens de geraspte Grana Padano door.
  5. Vulling: Snijd voor de vulling 50 gram van de ui in stukjes en de Parma ham in kleine blokjes. Bak deze samen met het rundergehakt in de olijfolie.
  6. Laat het eekhoorntjesbrood uitlekken, hak fijn en bak mee in de pan.
  7. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe en laat zachtjes inkoken tot het mengsel dik is. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  8. Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
  9. Maak met behulp van een eetlepel 14 bolletjes van het rijstmengsel ter grootte van een ei. Druk de rijstbolletjes plat in je handpalm. Doe in het midden een theelepel vulling en een paar blokjes mozzarella. Vorm vervolgens 14 balletjes. Zet 10 minuten in de blastchiller
  10. Rol de balletjes één voor één door de bloem, het losgeklopt ei en daarna door het paneermeel. Bewaar tot gebruik in de diepvries.
  11. Frituur vlak voor uitserveren de rijstkroketjes goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  12. Maak de rucola aan met een dressing van olie en azijn.

presentatie

  1. Leg wat blaadjes rucolasalade op een bordje.
  2. Leg hier vervolgens het rijstkroketje op (1 per persoon).

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten