kaasdessert
Gevulde en gekaramelliseerde vijg met een zoetzure sinaasappelsaus
menu: september 2014
14 personen

hoofdingrediënten
verse vijgen
Vijgen en vulling
14
st
verse rijpe vijgen
200
g
mascarpone
80
g
gorgonzola
80
g
brie
14
st
gepelde walnoten
bruine basterdsuiker
boter
Sinaasappelsaus
3
st
handsinaasappels
3
el
witte wijn
1
tl
citroensap
1
el
maizena
20
g
boter
peper, zout en suiker
brander
bereiding
- Vijgen: Snijd de vijgen van bovenaf kruislings in zodat je 4 parten krijgt. Let op niet doorsnijden want de parten moeten aan elkaar blijven zitten.
- Wrijf de buitenkant van de vijgen in met zachte boter en rol ze dan door de bruine bastersuiker totdat ze goed bedekt zijn.
- Meng de kazen en doe het mengsel in een spuitzak.
- Sinaasappelsaus: Pers de sinaasappels tot je 2,5 dl sap hebt. Meng het sap met maizena, witte wijn en citroensap. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en suiker naar smaak. De saus moet zoetzuur smaken.
- Karameliseer de vijgen met de brander vlak voor uitserveren, niet eerder want dan wordt de suikerlaag weer zacht. Vul dan iedere vijg met het kaasmengsel en leg daar een walnoot bovenop.
presentatie
- Leg op ieder bordje een schepje van de warme saus en zet daar de gevulde vijg naast.
voorbereidingstijd
-
bereidingstijd
-
wijnsuggestie
Argüeso Moscatel Fruta


