Voorgerecht

Geroosterde pompoenster met puree van knolselderij en bospaddenstoelen

menu: november 2018

14 personen

hoofdingrediënten

pompoen

3
st
flespompoen
2
el
korianderzaadjes
¼
tl
kaneelpoeder
¼
tl
cayennepeper
zeezout
peper
olijfolie

knolselderijpuree

400
g
knolselderij
2
st
kruimige aardappelen
peper en zout
nootmuskaat
melk

paddenstoelen

250
g
gemengde bospaddenstoelen
1/8
bs
tijm
1
tn
knoflook

garnering

1/8
bs
krulpeterselie

bereiding

  1. Pompoen. Snijd het onderste gedeelte van de flespompoenen elk in 5 grote plakken van circa 1 cm dik met behulp van de snijmachine. Snijd of steek uit elke plak (met behulp van de vorm) een ster. Verwijder de kern met een steker. Leg de sterren op twee met bakpapier beklede bakplaten. Stamp de specerijen (koriander, kaneelpoeder en cayennepeper) samen met wat zeezout en versgemalen peper in de vijzel en bestrooi hier de pompoensterren mee. 
  2. Bak de sterren in een voorverwarmde oven van 180ºC in circa 20 minuten bruin en gaar. Zet tot gebruik in de warmhoudkast.
  3. Knolselderijpuree. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de knolselderij en de aardappelen in water met wat zout gaar. Pureer het geheel en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe. Doe de puree in een spuitzak met een gladde mond en leg tot gebruik in de warmhoudkast. 
  4. Paddenstoelen. Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in reepjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm (1 eetlepel). Pers het teentje knoflook uit. Verwarm vlak voor uitserveren 2 eetlepels olijfolie in de pan en bak hierin de paddenstoelen met de knoflook en de tijm bruin. 
  5. Hak de peterselie fijn. 

presentatie

  1. Leg de pompoenster op het midden van het bord.
  2. Spuit er in het midden een toef van de knolselderijpuree op.
  3. Verdeel de paddenstoelen erover.
  4. Garneer met de fijngehakte peterselie.

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

wijnsuggestie

Barbera d’Asti, Pinot grigio

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten