Tussengerecht

Gerookte Zalm Pasteitjes

menu: juli 2005

14 personen

hoofdingrediënten

250
g
bloem
150
g
boter
zout
ijswater (ijsblokjes in water doen)

vulling

2,5
dl
crème fraîche
4
tl
mierikswortelpasta
2
tl
citroensap
4
tl
kappertjes
zout en peper
6
st
eierdooier
400
g
gerookte zalmsnippers
1
bs
dille

hulpmiddelen

1
kg
droge bonen

bereiding

  1. Hak de kappertjes fijn. Hak de dille fijn. Vet 14 vormpjes, met losse bodem en een geribbelde rand, met boter in.
  2. Zeef de bloem met het zout boven de kom van een keukenmachine. Voeg de boter toe en klop het geheel tot een kruimelig deeg. Stort in een grote kom, voeg een beetje ijswater toe en kneed het tot een samenhangend deeg. Leg het deeg op een met bloem bestoven plank en verdeel het in 14 gelijke stukken. Rol van de stukken plakjes, die in de vormpjes passen. Bekleed de vormpjes en duw de randen stevig aan. Verwijder overtollig deeg.
  3. Knip van bakpapier 14 rondjes en leg die in de vormpjes. Strooi daarop droge bonen. Zet de vormpjes 30 minuten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de pasteibakjes 10 minuten in deze oven. Verwijder daarna de bonen en het bakpapier.
  5. Roer in een kom de mierikswortelpasta, het citroensap en de kappertjes door de crème fraîche. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de eierdooiers, zalmsnippers en de dille toe. Schep het mengsel voorzichtig om en verdeel het over de pasteibakjes. Zet ze terug in de heteluchtoven en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  6. Haal ze uit de vormpjes Laat ze op een rooster minstens 5 minuten rusten.

presentatie

-

voorbereidingstijd

-

bereidingstijd

-

inloggen

Probeer het a.u.b. nogmaals
Sluiten

wachtwoord aanvragen

Probeer het a.u.b. nogmaals

Controleer uw e-mail voor nieuwe gegevens.

terug naar inlogscherm
Sluiten
Sluiten